Örebro Hockey tre blytunga poäng hemma mot Växjö

By on 9 januari, 2020

Svenska Hockeyligans 31 omgång stod på schemat och Örebro Hockey tog emot ett formstart Växjö Lakers i Behrn Arena, hemmalaget hade inför matchen vunnit två raka men inte imponerat. Örebro fick tillbaka två tunga spelare till kvällens match, Jordan Boucher var tillbaka från avstängning och Linus Öberg var tillbaka från sitt JVM-äventyr.

Svängig första period där det utdelades tre utvisningar under de sex första minutrarna, med ett överläge fem mot tre för Örebro utan utdelning. Sett till hela perioden var Örebro det bättre laget med ett flertal heta chanser, trots det slutade perioden oavgjort. I andra periodens fjärde minut spräckte Örebro nollan och gjorde 1-0, det gjorde att matchen öppnade upp sig och spelade började böljade fram och tillbaka. I den 14 minuten kom reduceringen när Växjö gick upp till 1-1, perioden slutade oavgjort. Tredje perioden blev till ett ställningskrig där bägge lagen ville vinna, men till sist var det Örebro som drog sista strået när de stänkte in vinstpucken i den absolut sista minuten av matchen.

Sett till 60 minuters spel svängde det fram och tillbaka, det var en match där Örebro var det bättre laget. Laget vann en riktigt viktig vinst och fick med sig tre poäng mot ett Växjö som hade åtta vunna matcher innan de förlorade mot ÖHK, just nu ser det ut som att laget är på väg uppåt formmässigt och tack vare vinsten ligger de på tredje plats med 57 poäng.

Nu väntar Frölunda HC i den 32 omgången för Örebro i Behrn Arena redan nu på Lördag 11 Januari.

Första perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher slashing. Power play Växjö, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Växjö, två minuter Martin Lundberg holding. Sjunde minuten utvisning Växjö, två minuter Ludvig Nilsson holding. Spel fem mot tre för Örebro i 1.06 minuter, ingen utdelning. Spel fem mot fyra för Örebro i 53 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Växjö Lakers 4

Andra perioden fjärde minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä 1-0. Sjätte minuten utvisning Växjö, två minuter Linus Högberg interference. Power play Örebro, ingen utdelning. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa interference. Power play Växjö, mål 14 minuten Roman Horák kvitterade till 1-1. 16 minuten utvisning Växjö, två minuter Miika Koivisto hög klubba. Power play Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9 – Växjö Lakers 7

Tredje perioden 20 minuten mål Örebro, Linus Öberg 2-1. Växjö Lakers tog timeout i samband med målet.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro