Örebro Hockey under kvalstrecket trots två tunga poäng

By on 29 januari, 2019

Örebro Hockey tog emot Frölunda HC i den 37 omgången av Svenska Hockeyligan, hemmalaget är fortsatt utan två tunga spelare i form av målvakten Eero Kilpeläinen och poängkungen Aaron Palushaj på grund av skada.

Örebro inledde matchen ett riktigt tungt tryck i Frölundas zon, de hade mest puck och spelade ut gästerna med både fysik som speed. Men så mitt i pressen när de tappade puck lång ner i Frölundas zon bestämde sig tre spelare för att byta, då stack en spelare i Frölunda som kom från eget bås puck helt ren i ett massivt tryck från hemmalaget och så hade gästerna tagit ledningen helt onödigt i den sjätte minuten. Efter målet fick Frölunda en energikick och fick igång sitt spel, Örebro kom tillbaka till det tunga fysiska spelet och kunde kvittera under ett powerplay som hemmalaget bemästrar mycket bra. Oavgjort inför andra perioden, 1-1.

Färjestads tränare Roger Rönnberg sa efter första perioden att han tyckte att det var de som styrde och ställde i de 20 första, vilket bås stod han i?

Andra perioden blev en mycket öppnare tillställning med ett spel som svängde fram och tillbaka där Örebro tog ledningen, Färjestad kunde kvittera efter att Stefan Warg i Örebro hade backat så lång in i egen målvakt Stefan Steen, att Steen antagligen hade tårar i ögonen på grund av fränare dofter och kunde varken se eller få ut benskydd när Frölundas Rhett Rakshani slog in kvitteringspucken från blå. Örebro tuggade på och med fem minuter kvar så snurrade de duktigt i motståndarens zon, där Rodrigo Abols kunde slå in ledningsmålet för hemmalaget ett mål som var hans 14 för säsongen. Örebro avslutade perioden med fyra minuters boxplay men kunde hålla undan, perioden slutade med ledning för hemmalaget.

Tredje perioden bjöd på riktigt slarvigt spel till en början och det var inget av lagen fick till någon form av strukturerat spel, det var Frölunda som kunde utnyttja det bäst när de kvitterade till 3-3. I slutet så var det Frölunda som spelade bäst men Örebro stod emot och matchen gick till förlängning där Örebro kunde vinna och fick med sig två poäng.

Sett till helheten så var det Örebro som började fantastiskt bra och var bäst med tungt fysiskt spel som hemmalaget borde ha kunnat utnyttjat bättre, istället bjöd hemmalaget in Frölunda som kunde komma ifatt. Efter det minskade Örebros intensitet minskade successivt desto längre matchen led och i tredje perioden såg det bara rörigt och stressigt ut för hemmalaget, det ser ut som om orken tryter. Tur för Örebro att gästerna slarvade i förlängningen som kunde vinna matchen.

Otur i turen var att Mora som innan matchen låg under strecket med samma poäng vann sin match borta mot Brynäs och fick med sig full pott, tack vare det tog de sig förbi Örebro i tabellen som nu ligger under kvalstrecket med 18 matcher kvar.

I nästa omgång möter Örebro Färjestad borta på Torsdag 31 Januari 2019.

Första perioden sjätte minuten mål Frölunda, Samuel Fagemo gjorde 1-0. 13 minuten utvisning Frölunda, två + två + tio minuter Gustav Lindström spearing. Powerplay Örebro mål i 14 minuten, Kristian Näkyvä kvitterade till 1-1. Fortsatt powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistiken första perioden Örebro HK 5 – Frölunda HC 7

Andra perioden andra minuten mål Örebro, Patrik Virta gjorde 2-1. Sjätte minuten utvisning Örebro, Jonathan Andersson roughing. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter för många spelare på isen. Spel fem mot tre för Frölunda i 20 sekunder, ingen utdelning och spel fem mot fyra i 1.40 minuter för Frölunda och ingen utdelning. 13 minuten mål Frölunda, Rhett Rakshani kvitterade till 2-2. 14 minuten kom 14 målet för säsongen när Rodrigo Abols slog in pucken, 3-2 Örebro. 16 minuten utvisning Örebro, Kristian Näkyvä två minuter holding samt två minuter för olämpligt uppförande. Powerplay Frölunda, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistiken andra perioden Örebro HK 3 – Frölunda HC 9

Tredje perioden sjunde minuten mål Frölunda, Chay Genoway kvitterade till 3-3. 15 minuten utvisning Frölunda, två minuter osportsligt uppträdande. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Frölunda
Skottstatistiken tredje perioden Örebro HK 10 – Frölunda HC 6

Förlängningen vanns av Örebro som fick med sig extrapoängen och två sköna poäng in på kontot.

Matchen slutade Örebro HK 4 – Frölunda HC 3 efter förlängning.