Örebro Hockey vann över Leksands IF

By on 18 augusti, 2020
Arkiv bild.

Örebro Hockey tog under tisdagskvällen emot Leksands IF hemma i Behrn Arena för den tredje träningsmatchen inför SHL-säsongen 2020/2021.

Örebro kom från en vinst senast mot Djurgården med hela 10-1, detta var å andra sidan Leksands första träningsmatch för säsongen.

Det var Örebro som var det bättre laget i den första perioden och i den nionde minuten höll sig Borna Rendulic sig framme och satte in 1-0 till Örebro i spel fem mot fyra. Örebro fortsatte att styra matchen men Leksand lyckades att skapa några lägen men det va Örebros period och den slutade 1-0 till Örebro.

Örebro fortsatte att trycka på och i den andra minuten gjorde Oliver Eklind mål på en retur från Kovacs och 2-0 till Örebro i spel fem mot fyra. Leksand gnetade på och fick till några chanser men det var fortfarande Örebro som styrde matchen. Leksand spelade upp sig och vi bjöds på ett böljande spel. Mot slutet av perioden pressade Örebro åter på men Leksand försvarade sig bra och även om de även fick en del chanser så var det Örebro som vann även denna period med 1-0.

Även i den tredje perioden var det Örebro som började bäst, men Leksand jobbade på och i den sjunde minuten stötte Mattias Ritola in reduceringen till 1-2 för Leksand efter en fin passning från Nils Åman. Örebro fortsatte att trycka på och i den 12 minuten fick man ett mål bortdömt för spelare i målgården dock ett riktigt domslut. Mot slutet av perioden böljade spelet en hel del och Leksand försökte forcera genom att plocka ut målvakten, men det räckte inte utan perioden slutar 1-0 till Leksand och matchen 2-1 till Örebro,

Jag tycker att Örebros spel såg bra ut men att de inte var så dominanta som jag hoppats, dock saknades Nick Ebert och Kristian Näkyvä så det finns saker att se fram mot även där. En trevlig match i alla fall och seriestarten är lite närmare.

Nästa träningsmatch spelar Örebro HK på Torsdag den 20 Augusti mot HV71.

Matchen slutade Örebro HK 2 – 1 Leksands IF