Örebro Hockey vann välförtjänt mot Djurgården

By on 22 februari, 2020

Nu är alla matcher mer eller mindre livsviktiga när det kommer till att skapa läge till slutspelsläge, Örebro Hockey tog emot Djurgården i Behrn Arena i kvällens match. Hemmalaget kom till spel med två vinster av tio och gästerna hade två förluster av tio, efter kvällens omgång hade Örebro utökat sin vinstskörd.

Den första perioden blev till en hyfsat jämn tillställning där det svängde fram och tillbaka, bäst gick det för Örebro som var sylvassa  när det kom till lägen och vann den första perioden. Mittperioden blev så jämn som spelet på isen visade, tajt jämt och ett oavgjort periodresultat (1-1). Örebro gjorde processen kort i början av den tredje perioden, efter avslutad box play med två snabba mål med ca två minuter emellan där de gick från 3-1 till 5-1. Att Djurgården kunde sätta ytterligae en kvitterings puck gjorde ingen skillanad

Att Örebro har kommit upp nivå bevisade de ordentligt i kvällens match hemma mot Djurgården där laget spelade tålmodigt och disciplinerat, hemmalaget lät inte Djurgården att komma fram i några direkt rena lägen där Örebro mer eller mindre höll ihop boxen i egen zon. Som om inte det räckte var Dominik Furch sedvanligt på plats, för att mota alternativt ta puckarna som kom emot honom. ÖHK har allt som oftast har dragit på sig för många utvisningar i sina tidigare matcher och förlorat genom det är inte en bra sak, i kvällens drabbning såg det ut som att det skulle gå samma väg då Örebro drog på sig hela fyra utvisningar i den andra perioden. Skillnaden var att de inte släppte till något som gjorde att Djurgården kom till något vasst avslut.

Kvällens seger var en laginsats där Örebro gjorde en riktigt stark insats över hela banan, vinsten var välförtjänt och genom vinsten så ser det riktigt tajt ut i tabellen där Örebro nu ligger på 73 poäng jämfört med Frölunda ligger på säker slutspelsplats med 74 poäng.

Nästa match för Örebro är redan på Tisdag 25 Februari 2020 borta mot Rögle.

Matchfakta:

Första perioden mål Örebro, Daniel Muzito Bagenda 1-0. Elfte minten mål Örebro, Jonathan Andersson 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 14 – Djurgårdens IF 10

Andra perioden andra perioden mål Örebro, Shane Harper 3-0. Sjätte minuten mål Djurgården, Dick Axelsson reducering 1-3. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg slashing. Power play Djurgården, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs tripping. Power play Djurgården, ingen utdelning. Trettonde minuten utvisning Djurgården, två minuter Niclas Bergfors hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen boarding. Power play Djurgården, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Shane Harper hooking. Power play Djurgården, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 5 – Djurgårdens IF 12

Tredje perioden inledde Djurgården i power play i 33 sekunder, ingen utdelning. Tredje minuten mål Örebro, Jonathan Andersson 4-1. Femte minuten mål Örebro, Mathias Bromé 5-1. Åttonde minuten mål Djurgården, Kalle Östman reducering 2-5. 15 minuten dubbelutvisning, två minuter Anton Hedman Djurgården roughing, två minuter Jonathan Andersson Örebro late hit. Spel fyra mot fyra,

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro