Örebro i final för Planpriset

By on 12 mars, 2023
Arkivbild

Sveriges Arkitekter delar varje år ut Planpriset för ett väl utfört planarbete. I år är Örebro kommun nominerad för sitt arbete med lekmiljöer.

Borås, Malmö, Nyköping och Örebro tävlar om Planpriset och delas ut för ett väl utfört planarbete som behandlar en angelägen fråga.

Örebro är nominerad för sitt planarbete – Lek på riktigt, där inspirerande lekmiljöer får ta plats i offentligheten i stället för traditionella lekplatser.

I motiveringen står det ”med leken i fokus planerar staden för spännande och stimulerande miljöer, för alla åldrar. Genom att utgå från platsen och ge möjlighet för barnen att påverka innehållet, blir lekmiljöerna unika, utmanande och föränderliga över tid.”

Några exempel på lekmiljöer som utgått från planarbetet är Stora Holmens lekmiljö, Hjälmarviksparken, Eklunden och lekmiljön i Stadsparken som vi just nu bygger om.

– Jag är otroligt glad och stolt över det arbete vi gjort och att det är superkul att vi blir uppmärksammade för det arbete som gjorts. Nu håller vi tummarna för att vi når hela vägen fram, det får vi se den 13 mars då vinnaren utses, säger Magnus Carlberg, Parkchef.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login