Örebro Kings chanslöst borta mot Mullsjö AIS

By on 24 februari, 2019

Örebro Kings mötte Mullsjö AIS i den 30 omgången av Svenska Superligan, det gjorde man fortsatt med två femmor. Sett till tabelläge så var det toppen mot botten, Mullsjö på en tredjeplats och Örebro på näst sista plats.

Det var Mullsjö som kom ut bäst i den första perioden med ett bollinnehav bra mycket större än Örebro, spelmässigt dominerade hemmalaget men Örebro kom upp i en hel del farliga kontringar tyvärr utan att få till något resultat, perioden slutade 4-0 till Mullsjö.

Den andra perioden blev till en ren uppvisning av Mullsjö till följd av att de kunde lägga till ytterligare fyra mål på scoreboarden, Örebro insats kan bäst beskrivas som obefintlig i mittperioden där det inte skapades något av värde. Perioden slutade 4-0 till Mullsjö.

Mullsjös spelare var inte mentalt med planen när sista perioden startade, det mer eller mindre ut som om de gick runt och funderade på kvällen. Det gjorde att Örebro kunde reducera resultatet till 4-8 innan Mullsjö studsade till efter timeouten och de vaknade till liv för att säkra matchen. Perioden slutade 4-2 till Örebro

Sett till hela matchen blev det en riktigt snäll tillställning med många mål, hela 14 stycken. Att Mullsjö vann var helt väntat och det kunde inte ha slutat på något annat sätt, att Örebro har valt att spela sina matcher med reducerat manskap och noll inställning är en gåta. Ligger man på den plats de gör så ska spelet se helt annorlunda ut, intensivt och en aning panikartat för att i alla fall försöka komma upp över strecket på säker plats. Men inte det inte, kramvänligt spel och det doftade träningsmatch där man inte vill gå in för hårt. Nej, det här funkar inte om man inte har en back up-plan.

I den 31 omgången av SHL möter Örebro Kings på Onsdag 27 Februari 2019 FBC Kalmarsund.

Fakta:

Första perioden 15 minuten mål Mullsjö, Oskar Malmgren gjorde 1-0. 17 minuten mål Mullsjö, Rikard Eriksson gjorde 2-0. 18 minuten mål Mullsjö, Oskar Malmgren gjorde 3-0. 20 minuten mål Mullsjö, Isaac Rosén gjorde 4-0.

Första perioden slutade 4-0 till Mullsjö AIS

Andra perioden femte minuten mål Mullsjö, Isaac Rosén gjorde 5-0. Tionde minuten mål Mullsjö, Johan Nygårdh gjorde 6-0. Tolfte minuten mål Mullsjö, Anton Vestlund gjorde 7-0. 16 minuten mål Mullsjö, Joel Ingesson gjorde 8-0.

Andra perioden slutade 4-0 till Mullsjö AIS

Tredje perioden andra minuten mål Örebro, Marcus Hjelm reducerade till 1-8. Tredje minuten mål Örebro, Emil Ruud reducerade till 2-8. Femte minuten mål Örebro, Simon Jirebeck reducerade till 3-8. Mullsjö tog timeout i samma minut. Nionde minuten mål Örebro, Ludvig Björkman reducerade till 4-8. Tolfte minuten mål Mullsjö, Gustav Svensson gjorde 9-4. 17 minuten mål Mullsjö, Sebastian Palmqvist gjorde 10-4.

Tredje perioden slutade 4-2 till Örebro