Örebro Kings fick med sig extrapoängen i jumbomötet

By on 20 januari, 2019

Örebro Kings tog emot Lindås IBK i en måstematch i den 22 omgången av Svenska Superligan, gästerna ligger på jumboplats och måste ta poäng för att ha hopp och Örebro måste vinna då de låg innan matchstart tre poäng efter Höllviken.

Örebro började matchen som förväntat i ett högt tempo i bottenmötet, spelade ut gästerna och visade upp ett riktigt bra spel. Det ledde fram till en tvåmålsledning, efter det föll Kings ner i tempo och kreativitet och Lindås bjöds in i matchen där de kunde reducera Örebros ledning med ett mål.

Andra perioden kom Lindås ut med energi och kreativitet, började med en högre press mot Örebro som låg långt ner på egen planhalva. Gästerna var uppe i en tvåmålsledning innan Örebro vaknade till, helt plötsligt såg det riktigt bra ut i hemmalagets spel något som gjorde att de var uppe på lika målmässigt. När periodsignalen ljöd hade Lindås tagit tillbaka ledningen och Örebro dragit på sig en utvisning som de var tvungna att inleda sista perioden med.

Tredje perioden blev till en nagelbitare där bägge lagen mer eller mindre visade upp ett Hawaii spel med anfall åt bägge hållen i parti och minut, där det var Markus Lindgjerdet som var den stora kreatören i hemmalaget. Markus gjorde inte bara hattrick, han följde även upp med ett fjärde mål som tog Örebro upp i ledning. Lindås tryckte på ordentligt och kunde kvittera i den näst sista minuten, och matchen gick till förlängning.

I förlängningen i spel fyra mot fyra låg Lindås på ordentligt och Örebro kom inte någonstans, i den absolut sista minuten kom Kings upp i en kontring där Marcus Ekengren kunde slå in vinstmålet.

Sett till matchen var det två lag som var i stort behov av poäng, men det var Örebro som ville mer. I Örebro var Markus Lindgjerdet den stora matchvinnaren, han gjorde hattrick men nöjde sig inte med det utan stänkte även in ett fjärde mål. Markus låg bakom mycket i dagens match mot Lindås, där han otroligt kreativ och tog för sig en hel del. Även Emil Ruud kunde stundtals visa upp vad han kan, något som fungerar när man möter lag som inte har så hög spelfrekvens som många av lagen som ligger ovanför i tabellen har.

Nu knappade Örebro Kings in gentemot Höllviken, nu är Örebro bara en poäng bakom och om nio omgångar söndag 3 mars möter man just Höllviken. Förhoppningsvis är Örebro om innan den matchen, men om nu tabellsituationen står sig så blir det en avgörande match där och då.

I nästa omgång Onsdag 23 Januari 2019 möter Örebro Kings IK Sirius IBK borta i den 23 omgången, jakten på SSL-plats fortsätter.

Första perioden tredje minuten mål Örebro, Markus Lindgjerdet gjorde 1-0. Elfte minuten mål Örebro, Simon Lindholm gjorde 2-0. 17 minuten mål Lindås, Victor Lövdahl reducerade till 1-2.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro

Andra perioden åttonde minuten mål Lindås, Christian Reichenberg kvitterade till 2-2. Tionde minuten mål Lindås, Patrik Malmström gjorde 3-2. Elfte minuten mål Lindås, Albin Jansson gjorde 4-2. 13 minuten mål Örebro, Markus Lindgjerdet reducerade till 3-4. 14 minuten mål Örebro, Emil Lundmark kvitterade till 4-4. 18 minuten mål Lindås, Lucas Towell gjorde 5-4. 20 minuten utvisning Örebro, Markus Lindgjerdet två minuter för upprepade förseelser. Powerplay Lindås i 18 sekunder, ingen utdelning innan peridovila.

Andra perioden slutade 4-2 till Lindås

Tredje perioden Örebro byter målvakt inför den sista perioden, Tim Lennartsson ut och Adrian Kodelja in. Lindås började perioden i powerplay 1.42 minuter, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Lindås, två minuter Max Källerteg fördröjande av spel. Powerplay Örebro, 13 minuten mål Markus Lindgjerdet kvitterade till 5-5 och gjorde hattrick med det målet. 14 minuten mål Örebro, Markus Lindgjerdet slog in 6-5. 18 minuten timeout Lindås. 19 minuten mål Lindås, Alessandro Agus kvitterade till 6-6.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro

Förlängning femte minuten mål Örebro, Marcus Ekengren avgör matchen och extrapoängen till hemmalaget.