Örebro Kings förlorade måstematchen mot Höllviken

By on 17 februari, 2018

Örebro Kings tog emot Höllvikens IBF i Idrottshuset i den 31 omgången av Svenska Superligan, Höllviken och Örebro har samma poäng men Höllviken ligger före med mindre mål insläppta.

Första periodens första fem minuter bjöd på ett ställningskrig där Höllviken var ett par snäpp bättre, i den åttonde minuten kunde Örebro ta ledningen genom Simon Palmén. Efter målet fram var det mer eller mindre bara Höllviken, med fem minuter kvar så var det fortsatt 1-0 Örebro. I den 19 minuten kom matchens första utvisning, den drabbar Örebro och det är Markus Lindgjerdet som får sätta sig för slag. 1.02 in i överläget för Höllviken kunde de sätta kvitteringen, 1-1.
Perioden slutade 1-1, matchen 1-1

Andra perioden började som den första med mest bollinnehav för gästerna, men Kings kom i ett par farliga kontringar efter fem spelade minuter. I den sjunde minuten gjorde Emil Ruud sitt första SSL-mål, genom det så tog Örebro ledningen med 2-1. Med halva matchen spelad var det Hawaii-spel över hela banan, lagen böt chanser om vartannat. I den tolfte minuten blev det utvisning för Höllviken, gästerna är seriens bästa lag i box play. Något de visade i underläget då de var närmast att göra mål, Kings fick ingen utdelning. I den 19 minuten var det dags igen, precis som i den första perioden utvisning för Örebro, den här gången var det Emil Lundmark som fick sätta sig för låsning. Örebro klarade av underläget perioden ut.
Perioden slutade 1-0 till Örebro, matchen 2-1 till Örebro

Tredje perioden inledde Örebro med en man mindre på banan, Örebros box såg till att det inte blev något mål för gästerna. I den femte minuten kom kvitteringen till 2-2, målet kom efter en touch på en Örebro-spelare och ställde Adrian Kodelja i hemmamålet. Efter svängigt spel över hela banan kom ledningsmålet för Höllviken, 3-2 till gästerna i den sjunde minuten. I den 13 minuten kom kvitteringen till 3-3, starkt av Emil Lundmark som gjorde målet. I den 17 minuten gjorde Höllviken mål efter ett klapp klapp-spel, avslut stenhårt upp i vänstra krysset fram till 4-3. Örebro tog time-out efter målet, och började med ta-ut-målvakten-taktiken. Med 22 sekunder kvar av matchen fick Höllviken tag på bollen och kunde avgöra matchen i öppet mål, 5-3 till Höllviken.
Perioden slutade 4-1 till Höllviken, matchen 5-3 till Höllviken.

Sammanfattat började Höllviken bäst med ett högt tryck och de satte Adrian Kodelja på prov, med det var Kings som tog ledningen. Efter målet var Höllviken som tryckte på ordentligt och Örebro kunde bara komma upp i kontringar utan något organiserat spel. Desto längre perioden led desto mer öppnare blev spelet och Kings fick mer och mer av bollinnehavet, det skapades även grymt många farliga målchanser tyvärr utan resultat. I slutet fick Höllviken en chans då Örebro åkte en utvisning och i det power playet kunde gästerna kvittera, det gjorde de i ett läge då Kings hade kommit in i matchen riktigt bra.

Mittperioden blev mer eller mindre en kopia av den första, inledningen mycket bollinnehav av Höllviken. Mål av Örebro i den sjunde minuten i en situation där Emil Ruud äntligen fick göra sitt första mål i den högsta serien, efter det klev Höllviken upp och tryckte på ordentligt. Precis som i den första så åkte Örebro en utvisning i slutet av perioden, utvisningen kom i en situation där Örebro inte hängde med riktigt. Kings jobbade på bra och klarade av Höllvikens kompakta tryck, perioden slutade med Örebro i ledning. Skillnaden från den första var att Örebro kunde gå till vila med en ett-målsledning.

Sista delen kämpade Örebro bra, och lagen visade upp ett svängigt spel. Ett spel som lugnade ner sig något när Höllviken kom upp i ledning och tog tag i bollen, i det läget med tre minuter kvar så var Örebro det desperata laget och fick jaga frenetiskt. Nu hjälpte inte Örebro taktik i slutet av perioden och gästerna kunde avgöra matchen i öppet mål och matchen var över.

Örebro gjorde en mycket bra match med tre kedjor som överlag fungerade jämnt och bra, det var ingen kedja som stack ut och hade något övertag sett mot någon av Höllvikens dito. I den tredje perioden när toppningen skulle komma valde Örebro att gå ner på två kedjor, utan att ändra manskapet i något av dem. Inte något genidrag då inte någon av de konstellationerna hade haft något övertag tidigare i matchen, Höllviken kunde fortsatt spela sitt spel och även ta ledning och utöka den. Den här förlusten kan tillskrivas dålig coachning där ledningen inte var med på vad som hände på planen, ska man vinna och ta poäng måste ledningen upp i nivå och ta rätt beslut. Manskapet och spelet finns för fortsatt spel i SSL där Kings hör hemma, det gäller även att få ihop det.

Örebro Kings är fortsatt fem poäng före AIK som har match imorgon när de ska möta Mullsjö borta, och tack vare förlusten tre poäng efter Höllviken. I nästa omgång lördag 24 februari ska Örebro möta Pixbo Wallenstam IBK på bortaplan i en inte helt lätt match, efter det väntar ett svårt spelschema för Kings och viktiga poäng står på spel. Nästa hemmamatch för Örebro Kings är onsdag 28 februari då de möter Växjö IBK.