Örebro Kings tappade rejält hemma mot Linköping IBK

By on 18 november, 2017

Örebro Kings var hemma i sin borg Idrottshuset i dagens match mot Linköping IBK utan Simon Jirebeck i laget, ett tapp som Kings inte lycka fylla upp!

Första perioden inleddes bäst av Linköping som inte lånade ut bollen de tre första minutrarna, det var även gästerna som inledde målskyttet i den sjätte minuten då de gjorde 1-0. Örebro jobbade in sig i matchen och började jobba fram riktigt bra lägen, Kings hade ett litet bollövertag i den sista delen av perioden men gästerna tryckte på ordentligt de sista minutrarna utan att göra mål. Kings hade en hel del farliga lägen, men var tyvärr för uddlösa i avsluten. Lite mer fokus på situationerna så hade hemmalaget både ett eller två mål med sig in i andra perioden.

Andra perioden kände bägge lagen av varandra och spelade böljade fram och tillbaka, i den fjärden minuten gjorde Örebro ett misstag som Linköping blixtsnabbt snappade upp och gästerna fick ett friläge där örebromålvakten Kodelja var på plats utan att gästerna fick in bollen. Linköping drog upp tempot, spelade runt utan att Örebro kom åt bollen vilket ledde till att de gick till 2-0 i den åttonde minuten för att bara 51 sekunder senare göra 3-0, och Örebro var i brygga. 4-0 till gästerna kom i den tionde minuten och hemmalaget var inte med på banan, Kings var i en riktig svacka och försvaret hängde inte med över huvudtaget. Hjelm och Hellqvist visade upp speed och rörde runt ordentligt, något som gjorde att de andra i laget vaknade till samt att Örebro kunde göra 1-4 genom Rasmus Adolfsson i den 15 minuten. Otroligt viktigt att få mål på gästernas målvakt Robin Laakso som fram till målet var omutlig, och inte släppt till något. I den 18 minuten åkte Örebro på en utvisning på Simon Palmén, den första i matchen, Linköping visade upp ett riktigt snabbt spel och skapade många fina lägen utan att förvalta de dem och Kings klarade av den. Tyvärr så kunde Linköping avsluta perioden med att göra 5-1 i den 20e minuten, i en andra period där gästerna tryckte gasen i botten.

Tredje perioden inledde Linköping i ett frenetiskt tempo och dominerade totalt, Örebro fick till ett par kontringar genom snabba spelvändningar främst genom firma Hjelm och Hellqvist som fortsatt visade upp energi och kreativitet. I den tionde minuten fick bortalaget ett jätteläge direkt efter en farlig chans för Örebro där gästerna gick fram till 6-1, i anfallet efter trollade Hannes Karlsson in 2-6 efter ett zorromål. I slutet av perioden var det Linköpingsspelarna som kunde spela ut och fick många fria roller, utan att Kings såg ut att komma närmare i sitt eget spel. I den 18 minuten tog Örebro time-out i ett sista försök att peppa laget, i den fick Örebro straff, en straff i den sista minuten som Simon Palmén förvaltade väl och kunde göra 3-6. Men det var Linköping IBK som kunde hålla undan ganska enkelt och vann till sist matchen med 6-3.

Sammanfattningsvis….
I den 12 omgången av SSL blev gästande Linköping IBK för svåra och Örebro Kings var aldrig riktigt med i matchen, Örebro har tydliga dippar i sina matcher. Laget gör det bra men orkar inte hålla hög nivå hela matchen igenom, det var tydligt att utan Simon Jirebeck tappar Örebro en dimension och blir en aning ofarliga i sitt spel. Bäst i Örebro var Simon Palmén som med sin radarpartner Simon Jirebeck hade fått ut mer av matchen som helhet, även Örebro Kings som lag klarar sig inte utan en sådan nyckelspelare. Linköping vinner matchen rättvist och Örebro har en del att fundera på inför kommande matcher, Örebro möter Mullsjö AIS borta på onsdag 22 november.