Örebro Kings vann nervkittlande match mot IBK Dalen

By on 14 oktober, 2017

Örebro Kings tog emot IBK Dalen i lördagsmatchen i Idrottshuset, tre dagar efter debaclet mot IBF Falun och kungarna visade upp ett berg och dalbanespel sett över 60 minuter.

Den första perioden startade Örebro bäst med starkt bolltempo och snabba omställningar, Dalen var inte helt med i matchen, vilket ledde fram till 1-0 i hemmafavör i den sjunde minuten genom Simon Jirebeck. Efter målet fortsatte hemmalaget att trycka på och skapa chanser utan att få utdelning, Dalen jobbade sig in i matchen och spelet utjämnades desto längre in i perioden man kom. I slutet av den första fick Örebro en utvisning där Dalen inte lyckades få hål på Jens Arvidsson, den första perioden slutade 1-0 till Örebro.

Den andra perioden började Örebro med en man mindre, vilket inte hindrade att Markus Lindgjerdet kunde springa igenom i den första minuten men fick inte in bollen, hemmalaget klarade av box play. Istället var det Örebro slog in 2-0 i den fjärde minuten av Daniel Hellqvist genom ett riktigt snyggt spel, hemmalaget följde upp målet snabbt och slog in ett till i den femte minuten av Marcus Ekengren. Dalen gnetade på och jobbade oförtrutet framåt, bortalaget reducerade till 1-2 i den sjätte minuten. 19.11 in i matchen fick Örebro ett power play, någon som hemmalaget förvaltade väl genom ett snabbt passningsspel där Jacob Embretzen kunde slå in 4-1 ohotat mitt i slottet, vilket var det sista som hände i perioden.

Den tredje perioden började Örebro med ett defensivt spel och det såg ut som om att de bjöd in Dalen i matchen, bortalaget kunde öka tempot och hemmalaget hann inte riktigt med vilket ledde fram till en utvisning för Örebro. En utvisning som Dalen tog tillvara på och minskade avståndet till 2-4 i den fjärde minuten, efter målet ökade Dalen både tempo och matchbild genom att trycka på ordentligt och Örebro fick det riktigt jobbigt. Dalen trampade gasen i botten och nu blev det åka av, 3-4 i den åttonde minuten var ett faktum. I det här läget var Örebro tvungna att ta tillbaka spelet till det de visade upp i de två första perioderna, istället drog hemmalaget på sig en utvisning i den tionde minuten. Örebro visade upp styrka och tålamod i box play, och klarade att hålla den tiden ut. Avslutningen av perioden blev dramatisk då Dalen plockade ut målvakten och gick för mål, med fyra sekunder kvar tog bortalaget time out men räckte inte ända fram. Örebro vann matchen med 4-3.

Örebro Kings skapade mycket, höll ett bra försvar och kunde mer eller mindre dominera de två första perioderna, i den tredje perioden backade hemmalaget och det såg ut som om att de försökte spela på resultat vilket straffade sig mot ett sånt som Dalen. I spel fem mot fem i den tredje såg det stundtals ut som om bortalaget hade power play, den sista tredje delen blev en nervpärs som kunde ha slutat hur som helst men det var Örebro Kings som till sist kunde ta hem de där viktiga tre poängen. Nu har laget vunnit fyra av fem matcher och stått för en imponerande start av sin första säsong i Svenska Superligan. Bäst i Örebro Kings var Joel Kanebjörk, Joel visade ledaregenskaper, spelförståelse och framförallt kyla i svåra lägen.

Örebro Kings – IBK Dalen 4-3