Örebro kommun deltar i ”Europa minskar avfallet”

Av på 19 november, 2013

Den 16-24 november fokuserar hela Europa på att minska avfallet. Förra året deltog 27 länder med över 10 000 aktiviteter för att öka medvetenheten om hur vår konsumtion påverkar miljön. I Örebro kommun kommer vi bland annat att prata om avfall med elever på Örebros skolor.

I samband med den vecka Europa fokuserar på att minska avfallet kommer vi att träffa sju skolklasser i Kretsloppslandet på Tekniska kvarnen och det finns möjlighet att ställa frågor.

– Att vi tar emot eleverna på vår interaktiva utställning i Kretsloppslandet blir ett mer konkret och roligt sätt att stärka elevernas intresse och förståelse för hur konsumtionen påverkar vår miljö, säger Greta Åström, teknik- och miljöpedagog i Örebro kommun.

Sverige och Europa arbetar tillsammans för minskat avfall
2012 genererade vi 460 kg sopor/person, totalt 4,4 miljoner ton. Prognosen för år 2030 är en fördubbling, till 8 800 000 ton hushållsavfall. Bara i Sverige.

Genom mängder av projekt arbetar hela Sverige och Europa tillsammans för att öka kunskapen om hur vi kan göra för att minska mängden avfall. För femte året i rad pågår veckan då Europa ska minska avfallet. ”Europa minskar avfallet” är ett EU-projekt som sedan 2009 genomfört aktiviteter under en vecka i november. Avfall Sverige är nationell samordnare. Exempel på aktiviteter som genomförs i år:

•Bytestorg för kläder
•Leksaksbytardagar
•Föreläsningar om hållbar konsumtion och att minska avfallet
•Tävlingar

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in