Örebro kommun erbjuder gratis energi- och klimatrådgivning

Av på 16 maj, 2022
Arkivbild

Vinterns chockpriser på el och världsläget har fått många att oroa sig över tillgången på el. Nu kan örebroare få expertrådgivning av Örebro kommuns energi- och klimatrådgivare. Det är en kostnadsfri och opartiska tjänst för privatpersoner, företag eller organisationer.

Under maj genomförs en rikstäckande kampanj i samarbete mellan Energimyndigheten och Sveriges kommuner för att uppmärksamma medborgare och företag på att de erbjuds gratis energi- och klimatrådgivning. Örebro kommun är en av kommunerna som deltar i kampanjen och målet är att fler örebroare ska höra av sig till kommunens rådgivare. Tjänsten är viktig för att örebroare ska känna sig trygga och kunna navigera i djungeln av energi- och klimatfrågor. Det kan vara svårt att veta hur man som privatperson eller företag ska agera och tänka när det kommer till dessa frågor.

Rådgivningen som ges är alltifrån hur man kan minska sin energiförbrukning till installation av solel samt elbilsladdning. Rådgivningen är öppen måndag till fredag 8-17.

I samband med Energimyndighetens kampanj för att synliggöra energi- och klimatrådgivningen i kommuner deltar Örebros representanter på flera aktiviteter under maj och juni.

Kommande aktiviteter:

  • Den 16 maj deltar energi- och klimatrådgivare på Fastighetsmässan på Conventum.
  • Den 18 maj hålls ett livesänt webbinarium om solel. Anmälan är öppen för alla via Örebro kommuns Facebooksida.
  • Den 18 maj deltar energi- och klimatrådgivare på Lindedagen
  • Den 17 juni deltar energi- och klimatrådgivare på Karlskoga Motorsportvecka.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in