Örebro kommun höjer lönen för vikarierande sjuksköterskor i sommar

Av på 26 mars, 2018
Arkivbild

Under sommaren har Örebro kommun ett speciellt erbjudande riktat till sjuksköterskor. Timavlönade sjuksköterskor på Vård- och omsorgsförvaltningen erbjuds då 360 kronor i timmen.

Värdesätter kompetensen
Örebro kommun värdesätter kompetensen hos sjuksköterskor. Därför höjer vi ersättningen för timavlönade sjuksköterskor till 360 kronor i timmen, vilket motsvarar en månadslön på 59 400 kronor, under perioden 18 juni-19 augusti.

– Det är en stor konkurrens om sjuksköterskor, särskilt under sommaren. Vi har tidigare år använt sjuksköterskor via bemanningsföretag för semestervikariaten, men det är bättre om vi kan ha dem i vår egen organisation och därför höjer vi nu ersättningen under sommaren, säger Margareta Dahlén, verksamhetschef för vård- och omsorgsboendena.

När sjuksköterskorna är i den egna organisationen ökar möjligheten att arbeta med kontinuitet och kvalitet, därför att vi själva kan styra vilka utbildningar de går och vilken handledning de ska ge till omvårdnadspersonalen.

– Vi är övertygade om att det här också blir bättre för sjuksköterskorna, som får anställning under kollektivavtal med oss som direkt arbetsgivare. Det här blir också ett bra tillfälle att prova på ett jobb inom kommunen, säger Sahra Strandberg, verksamhetschef för Hemvården.

Erbjudandet riktar sig till den som vill arbeta som timanställd sjuksköterska på Vård- och omsorgsförvaltningen under sommaren, antingen på ett vård- och omsorgsboende eller inom hemsjukvården.

Hälsa | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in