Örebro kommun vann kommunkampen

By on 24 oktober, 2022
Örebro kommun tog hem förstaplatsen i Minimeringsmästarnas kommunkamp.
Logga: Minimeringsmästarna Bild: Örebro kommun

Örebro kommun tog hem förstaplatsen i Minimeringsmästarnas kommunkamp! Minimeringsmästarna är en nationell tävling som pågått under ett år, med fokus på hållbar livsstil och att minska sitt avfall. 50 kommuner tävlade i kommunkampen.

– Det är jätteroligt att vi tog hem två priser. Förhoppningen är att vi genom Minimeringsmästarna kan inspirera andra och visa att små förändringar i vardagen kan göra stor skillnad för miljön. Vi var med i Minimeringsmästarna som en del i att uppnå Örebro kommuns mål att minska avfallet med 25 procent till 2022, säger Mona Öhrn, projektledare för Minimeringsmästarna i Örebro kommun.

Sveriges Minimeringsmästare 2022

250 hushåll i hela Sverige deltog i Minimeringsmästarna och minskade sitt totala avfall med 45 procent. Emelie Andersson från Örebro vann tävling och blev Sveriges Minimeringsmästare 2022. Hon minskade sitt totala avfall med hela 90 procent.

Sju hushåll var uttagna att representera Örebro. Under ett års tid har de genomfört utmaningar på olika teman, som hållbar konsumtion, matsvinn och farligt avfall. Hushållen som tävlade för Örebro minskade under ett år sitt avfall med 62 procent.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login