Örebro läns koreografitävling för unga

Av på 23 september, 2022
Bild: LindeKultur

Lördag 24 september kl 18:00 avgörs Örebro läns regiontävling i Skapa dans på Tegelbruket i Örebro – en nationell koreografitävling för unga koreografer, sju bidrag deltar i regiontävlingen skapade av unga koreografer och dansare från bland annat Lindeskolans idrottscollege med dansinriktning. 

Vinnaren kommer att representera Örebroregionen på Riksfinalen i Stockholm 5 november

För sjunde gången arrangeras en regiontävling av Skapa dans. Tävlingen vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos våra unga som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer.

– Skapa dans är en viktig plattform för länets unga koreografer och flera av de tävlande genom åren har gått vidare med sitt egna skapande och är idag yrkesverksamma. Tävlingen omfattar åldrarna 14 till 22 år och står för ett oerhört mod i att våga framföra sin egen koreografi inför publik, andra tävlande och jury, säger Mia Eklund – utvecklingsledare på Dans i Örebro län/Region Örebro län. 

Sju bidrag skapade av unga koreografer och dansare från Karlskoga, Lindesberg och Örebro tävlar i regiontävlingen. 2022 års jury består av Jessica Andrenacci, Love Andersson och Edita Dervisevic.

Regiontävlingen arrangeras av Dans i Örebro län/Region Örebro län i samarbete med Tegelbruket, tävlingen ingår i den rikstäckande tävlingen Skapa Dans som är ett samarbete mellan Samarbetsrådet för regional Dansutveckling i Sverige och Riksteatern.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in