Örebro läns museum juli 2021

Av på 5 juli, 2021
Mitt i sommaren är det högsäsong på Örebro läns museum.

Utställningarna på Örebro slott är öppna och här finns bland annat den nya utställningen ”Boom i bergslagen”, dessutom är det öppet på Siggebohyttans bergsmansgård och Arbetarmuseet Gråbo i Karlskoga. 

Utställningar på Örebro slott

Utställningen Boom i Bergslagen, som invigdes tidigare i sommar, handlar om järn, människor och makt under medeltiden i Örebro län. I utställningen finns en modell över järnbrukarland som besökaren själv kan hantera föra att få maskineriet att fungera. 
Läs mer om utställningen här

En trappa upp finns utställningen Möjligheternas spegel, sinnenas begär med massor av prylar från 1800-talets början, tiden då vårt moderna konsumtionssamhälle började vakna. 

En av Sveriges mest kända konstnärer, Jan Håfström, levde några viktiga år i sin barndom i Örebro. Utställningen Barnet i tornet återspeglar hans breda och långa konstnärskap och konstutställningen visas i det vackra, runda rummet i slottets sydöstra torn. Vi har gjort en film om Jan Håfström och utställningen, den hittar du här. 

Länsmuseerna berättar – filmer från länsmuseerna kommer på UR play

UR har gjort en serie korta filmer från länsmuseerna i hela landet. Nu har turen kommit till Örebro. Från och med den 8 juli finns våra filmer att se på UR Play. I höst kommer de att sändas på Kunskapskanalen. Trailern ger ett smakprov på innehållet  – det handlar om allt från landskapshistoria och kungliga influencers till hyttbyggartid i bergslagen och medeltida kyrkobyggen.

Kultur | Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa Örebro läns museum

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in