Örebro SK åter nollade mot Västerås SK

By on 25 april, 2023

Under tisdagen tog Örebro SK sig an Västerås SK på bortaplan i den fjärde omgången av Superettan 2023.

Örebro som förlorade senast hemma mot Brage med 0-2 vilket ger att man ännu inte gjort något mål den här säsongen, Örebro hade för övrigt in för matchen inte vunnit i Västerås sedan 1979. Västerås å andra sidan vann senast borta mot Helsingborg och hade ännu inte förlorat en match i årets superetta.

Örebro började den första halvleken bra med ett stort bollinnehav, men i den nionde minuten kunde dock Västerås ta ledningen. Bortalaget hade ett flertal chanser men avsluten var under all kritik. Västerås tog sedan över mer och mer av spelet och var i den 22 minuten nära att sätta sitt andra mål, men bollen gick strax utanför stolpen. Hemmalaget fortsatte att pressa Örebro och i den 41 minuten kunde Västerås utöka ledningen till 2-0. Direkt efter målet kom Örebro upp i sitt bästa anfall så långt i matchen och levererade ett hyggligt avslut som Västerås målvakt räddade och hemmalaget kunde gå till halvtidsvila i 2-0 ledning.

I den andra halvleken började Örebro med ett ryck, men Västerås hade snart tagit över spelet. Hemmalaget pressade Örebro och i den 66 minuten valde bortalaget att byta tre spelare på ett bräde. Efter bytet blev det bättre fart på Örebro och man skapade några riktigt bra chanser där man verkligen var nära att göra mål. Men i den 89 minuten kunde Västerås slå spiken i kistan och sätta 3-0. Örebro satsade framåt för att få till en reducering, men det hjälpte inte och Västerås vann matchen med 3-0.

Ännu en mållös match för Örebro SK och nu 360 minuter utan mål gör inte att man känner så särskiljt stort hopp för säsongen. Med det sagt så gjorde laget ändå en bra insats de 45 första minutrarna men där avsluten är helt klart var under all kritik. Nu måste man verkligen ta tag i anfallsspelet och få till avsluten, jag känner att man behöver ta det lugnare vid avsluten då det känns som om de ofta blir forcerade.

Nu väntar AFC Eskilstuna hemma på Behrn Arena nu på söndag den 30 april för Örebro SK.

Matchfakta Västerås SK vs Örebro SK

• 09 minuten Mål Västerås, Max Larsson 1-0.
  • 41 minuten Mål Västerås, Miguel Sandberg 2-0.
  • 89 minuten Mål Västerås, Martin Gambos 3-0.