Örebro SK Bandy föll mot nästjumbon

By on 9 november, 2021

Under tisdagen tog Örebro SK Bandy emot Frillesås BK hemma i Behrn Arena för den tredje omgången av Elitserien.

Det var dags för bottenmöte i bandyns elitserie där både Örebro och Frillesås jagade sin första vinst för säsongen.

Det var Frillesås som började allra bäst och de kunde redan i den första minuten ta ledningen då Markus Fremstad kunde slå in 0-1 för bortalaget. Frillesås fortsatte att spela bra och var noggranna i sitt spel, i den nionde minuten kunde gästerna kvittera in sitt andra mål genom Sergey Pochkunov och 0-2 till Frillesås. Örebro började nu sakta komma in i matchen men i den 15 minuten blåste domaren för straff till Frillesås och Adrian Emretsson kunde förvalta denna och slå in 0-3. Men nu var Örebro på gång och i den 24 minuten kunde Robin Rolkesson reducera och sätta första pinnen i protokollet för Örebro i den här matchen 1-3. Nu var spelet betydligt bättre från Örebro och man skapade flera vassa chanser men några mål blev det inte. mot slutet av halvleken blev det ganska irriterat och i den 53 minuten fick Örebro Victor Janers utvisad.

Örebro fick börja den andra halvleken med en spelare mindre på plan. Men hemmalaget klarade av utvisningen och skapade faktiskt några lägen och såg kanske lite vassare ut i ett spel som böljade ganska friskt. I den 60 minuten var det dags för en utvisning för gästerna som de klarade av. I den 62 minuten fick Örebro en straff som man brände och i den 66 mnuten var det åter dags för utvisning för Frillesås, under den sekvensen hade Örebro flera chanser men man lyckades inte få bollen i mål. I den 74 minuten lyckades dock gästerna utöka sin ledning genom Adrian Emretsson och 1-4. Robin Folkesson snackade till sig en utvisning för hemmalaget med drygt elva minuter kvar och i den 85 minuten kunde Frillesås sätta 5-1 genom Sergey Pochkunov. Örebro fortsatte jobba på för att hyfsa till siffrorna men tyvärr blev det inget mål. Matchen slutade 5-1 till Frillesås.

Det är nog i den första kvarten som ÖSK förlorade den här matchen, efter det gör man en helt ok match men man är ganska ineffektiva när man har sina lägen. Nu väntar Motala hemma på fredag och det kommer bli hårt då Motala börjat säsongen bra.

Nästa match spelar Örebro SK Bandy hemma mot IFK Motala Bandy Fredagen den 12 November i Behrn Arena.