Örebro SK drog på sig första förlusten

By on 15 april, 2023

Under lördagen tog Örebro SK emot IK Brage hemma på Behrn Arena för den 3 omgången av superettan 2023.

Örebro hade inför matchen spelat två 0-0 matcher som kan summeras med bra försvar och ineffektivt anfallsspel. Brage å andra sidan hade förlorat sina två första matcher, senast föll man mot GAIS med 3-0.

Brage kom ur startblocken snabbast och satte press på Örebro från start, bortalaget skapade några chanser men inget riktigt farligt. Örebro jobbade sig in i matchen de sista tio minutrarna var det hemmalaget som förde spelet. Sen började man känna igen Örebro där man hade ett fint försvar men där man inte kom igenom i anfallet. Första halvleken slutade 0-0.

Örebro fortsatte att föra spelet i början av den andra halvleken, men i den 56 minuten kunde Brage sätta matchens första mål och 0-1. Efter målet tog Brage över stora delar av spelet och Örebro fick åter mycket svårt att ta sig igenom Brages försvar och saknade helt nycklarna att komma till rätta med det. Matchen slutade också 0-2 till Brage.

Så kom säsongens första förlust och jag hoppas att detta någon stans kan väcka laget, för de två 0-0 matcher man presterat verkar inte ha satt blickarna tillräckligt tydligt på att man har anfallsproblem eller kanske snarare att vi inte har någon som verkligen kan sätta bollen i nätmaskorna bakom motståndarens målvakt. Sanningen att säga så är det inte många i laget som gjorde mål förra säsongen.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdagen den 25 April borta mot Västerås.

Matchfakta Örebro SK vs IK Brage

• 56 minuten Mål Brade, Samouil Izountouemoi 0-1.
  • 74 minuten Mål Brage, Gustav Berggren 0-2.