Örebro SK fick en fotbollslektion av Djurgårdens IF

By on 8 april, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog emot Djurgårdens IF i sin hemmapremiär, det gjorde man med en förlust mot Falkenberg i bagaget. Inför matchen hade man fått in Carlos Strandberg i laget, han kom på lån från Malmö IF som trots att han bara är 22 år är riktigt välmeriterad och han var med från start.

I de inledande tio minutrarna visade lagen inte upp någon direkt dominans från något håll, lagen kände på varandra och det var Djurgården som som var närmast mål. Desto längre tiden led desto mer tog Djurgården över, i den 27 minuten fick bortalaget utdelning då Aslak Fonn Witry gav laget ledning med 1-0. Målet kom efter en stunds dominans där Örebro inte kom någonstans, de chanser ÖSK fick slarvades bort och Djurgården hade inga större problem att försvara sig. Första halvlek slutade 1-0 till gästerna, en halvlek där Örebro mer eller mindre var tvungna att försvara sig. Positivt i hemmalaget var i alla fall Kevins Wright som hade ett helt annat flyt i sitt spel än lagkamraterna, det är inte lätt allt komma fram i anfall och försöka att göra något när det bara finns en spelare i straffområdet, och det andra är på väg upp.

Djurgården fortsatte sin dominans i den andra halvleken och skapade sig ett flertal chanser och i den 71 minuten gav det utdelning då Mohaned Buya Turay nickade in 2-0 för Djurgården. Efter målet så slappnade inte Djurgården av utan fortsatte pressa på och i en 90 minuten satte Aslak Fonn Witry 3-0 vilket också blev slutresultatet. Örebro kändes bleka framför allt framåt och man hade svårt att prestera några större chanser.

Idag fick sig Örebro en fotbollslektion av Djurgården och man måste definitivt titta på vad man skall göra offensivt då det inte håller att man presterar så här dåligt för idag hade man helt enkelt inget att hämta mot Djurgården.

Nästa match är nu på fredag den 12 April borta mot AFC Eskilstuna en match där man måste börja visa framfötterna.