Örebro SK fick med sig en poäng i svängig match

By on 29 april, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro tog emot Kalmar FF i den sjätte omgången av Allsvenskan 2019, det gjorde man med en del blandade resultat från tidigare matcher. Innan match var ÖSK två poäng efter Kalmar, parkerat på sista plats i tabellen. Kalmar hade inför matchen inte vunnit på Behrn Arena sedan 2012.

Det var ett ÖSK som inledde defensivt och Kalmar tryckte på, i den fjärde minuten fick gästerna en höran som skapade viss panik i hemmalagets straffområde. Den målchansen följdes upp av ett Örebro anfall där Jake Larsson avlossade ett skott mot Kalmarmål som ledde fram till en jättechans för Carlos Strandberg i den femte minuten, Kalmars målvakt kunde dock rädda. Örebro spelade sedan riktigt bra fram till de sista tio minuterna då Kalmar tog över och totalt dominerade bollinnehavet. Halvleken slutade 0-0.

Inför den andra halvleken bytte Örebro ut Martin Lorentzon och in kom Albin Granlund och det var Örebro som började andra halvlek bäst. Spelet jämnade dock snart ut sig och i den 55 minuten hade Kalmar en mycket vass dubbelchans men Oscar Joansson räddade. I den 58 minuten bytte Örebro ut Michael Omoh och in kom Martin Broberg. Lagen bytte i detta skede av matchen chanser men i den 61 minuten nickade Johan Bertilsson in 1-0 för Örebro framspelad av inhopparen Martin Broberg. I den 64 minuten bytte Kalmar ut Herman Hallberg och in kom Rasmus Elm. Lagen fortsatte att byta chanser och i den 66 minuten så kvitterade Måns Söderqvist för Kalmar 1-1. I den 73 minuten tvingades Michael Almebeck utgå på grund av en lårkänning och in kom Daniel Björkman för Örebro. Matchen fortsatte med ett böljande spel där lagen fortsatte att byta chanser, i den 78 minuten bytt Kalmar ut Maxwell och in kom Nils Froling. I den 83 minuten fick Jake Larsson en mycket bra chans men skottet täcktes av Kalmarspelare. I den 87 minuten bytte Kalmar ut Måns Söderqvist och in kom Filip Sachpekidis. Båda lagen ville nu verkligen vinna matchen men den slutade 1-1.

Detta var ett fall framåt för Örebro då man idag i alla fall bjöd på färre individuella misstag där framför allt hemjobbet fungerade bättre och det kändes som om samtliga spelare kämpade hela matchen, men Örebro skall samtidigt vara nöjda med att det stod 0-0 i halvtid. Örebro gick i och med resultatet upp till en 14 plats före AFC Eskilstuna och Falkenberg.

Nästa match är nu på söndag den 5 Maj hemma mot Hammarby.

Matchen slutade Örebro SK 1 – Kalmar FF 1.