Örebro SK fick med sig ett poäng

By on 16 augusti, 2022

Under tisdagen åkte Örebro SK till Växjö för att ta sig an Östers IF för den 19 omgången av Allsvenskan 2022.

Inför matchen låg Örebro på en nionde plats efter en förlust senast mot Örgryte. Öster å andra sidan låg på en fjärde plats och hade tagit poäng de fem senaste matcherna.

Den första halvleken blev en ganska trött tillställning med ett lågt tempo från båda lagen, det blev bara två skott på mål och de kom från Öster. Mot slutet skapade Örebro några möjligheter men det blev inga avslut på mål. Första halvlek slutade 0-0.

Örebro började den andra halvleken bättre och fick i den 47 minuten en frispark i farligt läge vilket Jiloan Hamad kunde sätta direkt i mål 1-1. Efter målet satte Öster full fart för att få till en kvittering och i den 60 minuten kan borta göra 1-1 efter ett fint anfall. Nu satsade framför allt Öster på ett ledningsmål medans det kändes som om Örebro var ganska nöjda med oavgjort. I den 93 minuten gjorde Nasiru Moro en helt huvudlös satsning och fick rött kort. Nu blev det ren defensiv för Örebro och trots hög press från Öster slutade matchen 1-1.

1-1 mot Öster som ligger fyra kanske inte är så dåligt, men den brist på tempo och glöd som man visade upp i den första halvleken är helt enkelt inte okej. Vad man skall göra för att få igång laget är ju den stora frågan, men jag frågar mig hur länge Axel Kjäll kan fortsätta som tränare när det inte blir någon förändring.

Nästa match spelar Örebro SK tisdagen den 23 augusti mot Skövde AIK hemma på Behrn Arena.

Matchen slutade Örebro SK 1 – Östers IF 1

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login