Örebro SK fick sig en lektion av Malmö FF

By on 12 augusti, 2020

Örebro SK åkte under onsdagen till Malmö för att ta sig an serieledande Malmö FF i den 15 omgången av Allsvenskan 2020.

Örebro kom från att ha spelat oavgjort hemma mot IFK Göteborg, Malmö å andra sidan jagade sin åttonde raka vinst. Malmö hade för övrigt inte förlorat på hemmaplan dittills under 2020.

Malmö öppnade som väntat starkast och Örebro fick ägna sig åt omställningsspel och att försvara sig. Malmö låg på och Oscar Jansson fick ligga i för att freda Örebro målet, även Örebro hade några chanser men de farliga kom från Malmö. I den 28 minuten fick Jake Larsson ett fint inspel från Ali och nickade in 1-0 för Örebro, mycket oväntat. Malmö fortsatte efter målet att leverera farliga chanser men Oscar Jansson fortsatte att spela bra och höll nollan till den 44 minuten då Rakip fick en fin passning från Toivonen som han förpassade in i Örebro målet och Malmö hade kvitterat till 1-1. Malmö hade den största delen av spelet i den första halvleken men den slutade ändå 1-1.

Även i den andra halvleken fortsatte Malmö att pressa på i den andra halvleken men Örebro försvarade sig bra. I den 72 minuten kommer Nalics fri och skjuter ett fint skott in bakom Oscar Larsson och Malmö tog ledningen med 2-1. Efter målet fortsatte Malmö att pressa på och gav inte Örebro några riktiga möjligheter att kvittera. Malmö höll hela vägen och matchen slutade 2-1 till Malmö.

Örebro hade aldrig någon riktig chans i den här matchen och Malmö var mer än två storlekar för stora denna kväll. Tyvärr tycker jag att det känns som om laget saknade spelidé under matchen och man backade för längt bak när Malmö pressade på, jag skulle vilja se att man istället utnyttjade sina snabba spelare bättre för att skapa osäkerhet hos motståndarna och kanske få deras backlinje att falla lite djupare.

Nästa match spelar Örebro SK hemma på Behrn Arena Lördag den 15 Augusti då man möter Djurgårdens IF.

Matchen slutade Malmö FF 2-1 Örebro SK