Örebro SK föll i återstarten av Superettan

By on 27 juni, 2022

Under måndagen åkte Örebro SK till Landskrona för att i återstarten och den elfte omgången av Superettan 2022 ta sig an Landskrona BoIS.

Då var det dags för återstart av superettan 2022 och Örebro hade inte rosat marknaden före uppehållet, trots det låg man inför dagens match bara fyra poäng upp till andraplatsen. Landskrona som omvänt från Örebro inte började säsongen så bra hade inför matchen sju matcher utan förlust, man hade dock varit bra på att spela oavgjort så de låg på en elfteplats i tabellen.

Den första halvleken började ganska lamt från båda lagen och det var inga direkta chanser att tala om de första 15 minutrarna, men i den 19 minuten slarvade Örebro i försvaret och Landskrona kunde ta ledningen 1-0. Efter målet så pressade Hemmalaget Örebro som fick jobba hårt för att freda sig. Men Örebro jobbade sig in i matchen och i den 32 minuten efter en frispark och bra skott från Thill så boxade Lanskronamålvakten bollen rakt ut där Nasiru Moro kunde nicka in bollen och det var kvitterat 1-1. Efter kvitteringen blev det bättre fart på Örebro men trots det så blev det inga fler mål i halvleken som slutade 1-1.

I den andra halvleken började det hela med ett jämnt spel men i den 57 minuten kunde Landskrona åter ta ledningen efter ännu ett slarv i försvaret 2-0. Nu jagade Örebro kvittering och bytte in Ahmed Yasin och Erik Björndahl för extra spets, några chanser blev det men inga riktigt farliga. Dock lyckades Landskrona komma upp i ett par riktigt vassa chanser så Örebro hade tur att matchen slutade 2-1 till Landskrona.

Ingen vidare återstart för Örebro även om jag tyckte det såg lovande ut en sådär 25 minuter in i första halvlek, det som i den 32 minuten ledde till kvitteringen. Men skall man slarva så här i försvaret spelar det ingen roll vad man gör och båda baklängesmålen kommer efter grova försvarsmissar, försvaret över 90 minuter ser okej ut men de missarna man gör är grova och man straffas hårt för dem. Jag vet faktiskt inte vad man skall göra i ÖSK för att få laget framgångsrikt eller snarare se till att det är just ett lag som kliver ut på planen varje match för nu vet jag ärligt talat inte vad det är. Nästa match möter man Örgryte som ligger sist och som hittills inte vunnit en enda match den här säsongen så jag ser det som en måste match.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdag den 5 juli borta mot Örgryte IS.

Matchen slutade Landskrona BoIS 2 – Örebro SK 1.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login