Örebro SK föll platt mot IK Brage

By on 4 april, 2022

Då var det dags för premiär i superettan och Örebro SK åkte till Borlänge för att ta sig an IK Brage i säsongens första match.

På grund av snöfall blev matchstarten framflyttad en timme men det är väl sådant man får räkna med i april. Örebro hade inför premiären inte rosat marknaden och senast förlorade man klart mot ett spelsuget Degerfors, nu var det dags att bevisa att man satt det nya spelsystemet och att visa lite resultat. Brage å andra sidan hade haft en lite hackig försäsong och bytt ut hela 12 spelare i laget men var såklart sugna att starta igång säsongen 2022.

Brage tog chansen direkt i första halvleken och skapade en farlighet som William Eskelinen kunde sträcka ut och rädda. Hemmalaget visade de offensiva framfötterna och tog också ledningen i den åttonde minuten. Örebro fortsatte att ha problem så väl offensivt som defensivt och i den 12 minuten var det dags igen då Brage utökade ledningen till 2-0. Brage fortsatte att spela bra och utnyttjade Örebros misstag, i den 24 minuten kunde hemmalaget åter utöka sin ledning till 3-0. Bortalaget fortsatte att ha stora problem framför allt offensivt men det blev i alla fall inga fler mål i den första halvleken som slutade 3-0 till Brage.

Örebro fick hålla mer boll i början av den andra halvleken då Brage verkade ganska nöjda med resultatet, i den 58 minuten kom Örebros första riktigt farliga chans då man hade hela fyra skott på mål i rask följd men det renderade dock inte i något mål. Örebro fick helt klart mer utrymme i den andra halvleken men det kändes som om att det berodde på att Brage kände sig nöjda och bara spelade av matchen utan någon större ansträngning. Mot slutet av halvleken lyckades dock Örebro få till några farligheter men matchen slutade ändå 3-0 till Brage.

Det här var inte starten av superettan 2022 som vi ville se, enligt mig en riktigt dålig insats från Örebros sida där man varken höll i offensiven eller i defensiven. Nu är det allvar och blir det ingen drastisk ändring till de kommande matcherna kanske vi får se derby i Örebro mellan ÖSK och BK Forward.