Örebro SK förlorade åter på individuella misstag

By on 8 augusti, 2022

Under måndagen tog Örebro SK emot Örgryte IS hemma på Behrn Arena för den 18 omgången av Superettan 2022.

Örebro förlorade senast mot Brommapojkarna och var nu i desperat behov av poäng, man hade dessutom hela åtta man på skadelistan inför matchen. Örgryte kom från fyra matcher utan förlust, ÖIS var också i desperat behov av poäng för att komma upp från bottenträsket.

Första halvleken började trevande där inget av lagen riktigt fick till något, men i den åttonde minuten slarvade Örebro försvaret efter en dålig pass från målvakt William Eskelinen och ÖIS kunde ta ledningen 1-0 i matchens första målchans. Sedan följde en lång period med ett ganska mediokert spel där framför allt Örebro hade stora svårigheter i uppspelet, medans Örgryte hade några chanser även om de var få. Det skulle dröja ända till den 45 matchminuten innan Örebro fick första skottet på mål. En på det hela taget medioker halvlek som slutade 1-0 till Örgryte.

Örebro började den andra halvleken betydligt mycket bättre än den första och man kom upp på några avslut. I den 63 minuten hade Örebro ett par riktigt fin chans till kvittering med Yasin som inspelare. Efter de chanserna skapade hemmalaget ett massivt tryck mot Örgrytes straffområde, men det resulterade tyvärr inte i någonting. Örgryte hade inte mycket till spel och det dröjde till den 80 minuten innan bortalaget hade sitt första avslut på mål. Örebro fortsatte att pressa på men hade stora problem med sina avslut och man lyckades inte få till någon kvittering. Matchen slutade 1-0 till Örgryte.

Ännu ett plattfall där individuella misstag straffar Örebro hårt, men å andra sidan klarar man inte av att få bollen i mål så spelar inte det så stor roll. Jag kan inte förstå varför man inte lyckas med att göra mål, eller kanske gör jag det för om Björndahl är den enda man har i straffområdet så måste inläggen gå på honom annars blir det inga mål. Om man istället har en eller ett par till på plats så ökar den rent statistiska chansen för att någon står lägligt till mycket. En annan sak jag funderar över är varför man inte gör bytena så att de som kommer in får möjlighet att göra skillnad och då är sex minuter ganska lite. Nu ligger man nio poäng efter och andraplatsen men det är bara 12 matcher kvar så snart är klockan slagen om man inte börjar leverera poäng.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdag den 16 augusti borta mot Östers IF.

Matchen slutade Örebro SK 0 – Örgryte IS 1.