Örebro SK förlorade E18-derbyt

By on 1 maj, 2022

Under söndagen var det dags för E18-derby när Örebro SK åkte till Västerås för att ta sig an Västerås SK i den femte omgången av Superettan 2022.

Örebro som vunnit två matcher och förlorat två var tvungna att studsa tillbaks efter förlusten mot Halmstad hemma senast. Västerås jagade fortfarande sin första vinst då man förlorat två matcher och spelat två oavgjorda.

Inför matchen hade Örebro ändrat om lite i startelvan då Seger och Milleskog fick gå in från start.

Västerås började den första halvleken med mycket boll och kunde ta ledningen i den fjärde minuten 1-0. Hemmalaget fortsatte att spela bra med ett säkert och snabbt passningsspel vilket skapade oreda i Örebros försvar, och i den 12 minuten kunde Västerås sätta 2-0. Örebros anfallsspel kändes långsamt och krampaktigt där uppspelet alt som oftast gick bakåt. Västerås å andra sidan spelade rakt snabbt och enkelt med ett minimum av bakåtpassningar. I den 46 minuten gjorde Västerås en riktig tavla i sitt uppspel där Ahmed Yasin kunde reducera till 2-1. Första halvlek slutade 2-1 till Västerås.

Örebro startade den andra halvleken betydligt bättre än den första med större bollinnehav och ett lite tryggare försvarsspel, dessutom lyckades man hålla sig mer på Västerås planhalva. Bortalaget skapade nu flera farliga chanser. De sista 20 minutrarna pressade Örebro Västerås hårt och man hade flera riktigt bra chanser men lyckades inte få in bollen. I den fjärde förlängningsminuten fick Jake ett rött kort lite märkligt. Örebro förlorade och Västerås fick sin första vinst för året 2-1 till hemmalaget.

Ännu en lam start på matchen från Örebro och det är i princip den första kvarten som dikterar den här matchen, att man sedan i andra halvleken får till ett bra spel spelar mindre roll när Västerås väl fått vittring på vinsten. Laget måste fortfarande lösa inställningsproblemen i starten av matcherna samt att jag har svårt att förstå varför ett uppspel alltid måste gå bakåt under stora delar.

Matchen slutade Västerås SK 2 – Örebro SK 1.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login