Örebro SK förlorade klart mot IFK Göteborg

By on 17 oktober, 2021

Örebro SK åkte till Göteborg med sin nye tränare Marcus Lantz för att ta sig an IFK Göteborg i den 23 omgången av allsvenskan 2021.

Detta var en extremt viktig match för Örebro då man inför matchen låg sex poäng efter Göteborg som i sin tur låg på kval palts.

Det var Göteborg som tog kommandot i matchen redan från start och skapade ett massivt tryck mot Örebro som fick ägna sig åt att försvara sig i princip hela tiden, vist hade man några räder mot Göteborgs straffområde med det blev aldrig farligt. Men det dröjde ända till de 43 minuten innan Göteborg kunde ta ledningen genom Oscar Wendt på en frispark. Första halvleken slutade 1-0 till Göteborg.

Örebro började den andra halvleken något bättre än första men det var fortfarande Göteborg som styrde spelet. Denna halvlek lyckades dock Örebro etablera spel på Göteborgs planhalva men målen lyste med sin frånvaro. Mot slutet av halvleken satsade Örebro hårt för kvittering, men på stopptid kunde Oscar Wendt göra sitt andra mål för kvällen och punktera matchen som slutade 2-0 till Göteborg.

Den första halvleken var nog den sämsta halvlek jag sätt med Örebro då man absolut inte klarade av att spela det spelsystem man satt upp. Efter ett antal byten så lyckades man i alla fall i den andra halvleken få någorlunda styr på sitt spel och då lyckades man i alla fall etablera lite spel på Göteborgs planhalva, men man lyckas inte göra mål.

Nu är läget mycket prekärt och jag har tyvärr svårt att se hur man skall lyckas rädda sig kvar i allsvenskan.

Matchen slutade IFK Göteborg 2-0 Örebro SK.