Örebro SK förlorade mot Kalmar FF

By on 22 november, 2021

Under måndagen tog Örebro SK emot Kalmar FF hemma på Behrn Arena för den 28 omgången av Allsvenskan 2021.

För Örebro var loppet redan kört och man kunde nu bara försöka avsluta säsongen på ett värdigt sätt. Kalmar å andra sidan hade fortfarande chansen på en femte palts vilket man var sugen på och en eventuell Intertotocupen biljett.

Det var Kalmar som tog initiativet och skapade ett riktigt farligt läge redan i den andra minuten. Det var även Kalmar som tog tag i taktpinnen och Örebro kändes ganska avvaktande när bortalaget hade bollen. I den 31 minuten kunde Oliver Berg sätta 0-1 till Kalmar. Örebro fortsatte sitt spel som innan målet men var inte ofarliga och skapade ett par fina chanser. Det kändes dock aldrig lika farligt när Örebro fick sina chanser som när gästerna fick sina. Halvleken slutade 1-0 för Kalmar.

Den andra halvleken började Örebro bra med några vassa chanser där Kalmar räddades av en utespelare på mållinjen. Men efter den väckarklockan för Kalmar så gick åter spelet mer åt att vara som i den första halvleken. I den 69 minuten kunde Romário sätta 0-2 för Kalmar och det såg allt tyngre ut för Örebro. Örebro gav dock inte upp och i den 82 minuten kunde Ahmed Yasin reducera till 1-2. Efter målet stängde Kalmar ner matchen ganska effektivt och matchen slutade 2-1 till Kallmar.

Åter ingen lysande match från Örebros sida och det syntes i närkamperna att man inte hade något att spela om. Det var dock roligt att se Yasin göra mål för Örebro igen.

Nästa match spelar Örebro SK Måndag den 29 November borta mot Mjällby AIF.

Matchen slutade Örebro SK 1 – Kalmar FF 2.