Örebro SK förlorade mot starkt Hammarby IF

By on 30 september, 2019
Arkivbild.

Under måndagen åkte Örebro SK till Stockholm och Tele 2 Arena för att möta Hammarby IF i den 26 omgången av allsvenskan 2019.

Örebro saknade inför matchen bland andra Martin Broberg och Arvid Brorsson som var skadade, Örebro som senast vann mot Östersund i en inte allt för välspelad match. Hammarby har gått mycket bra i den senare delen av säsongen men saknade inför matchen skadade David Fällman.

Örebro började första halvlek bra men i den åttonde minuten hade Hammarby en riktigt vass chans som Oscar Johansson räddade. I den elfte minuten slog Kevin Wright ett bra inlägg som Yaser Kasim nickade till Viktor Prodell som cykelsparkade in 1-0 för Örebro. Efter målet så ökade Hammarby tempot och skapade flera farliga lägen men Örebro höll ett kompakt försvar och spelade på sina fina omställningarna vilka även gav några vassa chanser. Hammarby hade det mesta boll innehavet och i den 39 minuten nickade Vladimir Rodic in kvitteringsmålet 1-1 vilket också blev slutresultat i första halvlek.

Det var Hammarby som kom ut hetast i den andra halvleken och hade flera vassa chanser och i den 57 minuten nickade Nikola Djurdjic in ledningsmålet på en hörna 2-1. Efter målet fick Hammarby ännu mer energi och i den 62 minuten skjuter Vladimir Rodic in 3-1 målet. Mot slutet av matchen stuvade Örebro om för att öka trycket framåt men i den 80 minuten satte Vladimir Rodic sitt tredje mål för kvällen och 4-1 för Hammarby. Detta var Hammarbys match och i den 93 minuten nickade Mats Solheim in 5-1 på en hörna.

Örebro gör de första 25 minutrarna riktigt bra och skakade Hammarby men efter det så var det nästan bara Hammarby som gällde och Örebro fick lita till sitt till sitt omställningsspel vilket inte räckte till på långa vägar.

Nästa match spelar Örebro borta mot AIK den 5 Oktober.