Örebro SK förlorade på övertid

By on 26 februari, 2023

Under söndagen var det dags för Örebro SK att ta emot Djurgårdens IF hemma på Behrn Arena i den andra omgången av Svenska Cupen.

Örebro gjorde en bra match senast borta mot Brommapojkarna men nu var det ett helt annat motstånd som bjöds. Djurgården vann också senast mot Landskrona BoIS där man visade bra form.

Första halvlek började lite trevande men Örebro hade det svårt att ta sig fram till Djurgårdens straffområde, det var också Djurgården som i den sjunde minuten kunde ta ledningen 0-1. Efter målet lyfte Djurgården sitt spel och Örebro fick ägna sig åt försvar och kontringar. I slutminuten fick Örebro en hörna, men det blev ingen kvittering så första halvlek slutade 1-0 till Djurgården.

Örebro kom ut bättre i den andra halvleken och lyckades i perioder pressa Djurgården och i den 52 minuten kunde så Noel Milleskog kvittera 1-1. Första kvarten av andra halvleken tillhörde Örebro men sedan mattades hemmalaget och Djurgården började ta över spelet. I den 74 minuten gjorde Örebro ett trippelbyte så att man fick in pigga ben och där efter kunde hemmalaget komma upp i några kontringar. Men i den 91 minuten klippte Djurgården till och tog ledningen med 2-1. Slutresultatet för matchen blev 2-1 till Djurgården.

Även om det blev förlust så tycker jag att Örebro gjorde en bra insats och presterade ett betydligt mycket bättre spel idag än vad man gjorde mot Brommapojkarna. Idag kunde jag se en klar spelide som genomfördes och ett bra spel både offensivt som defensivt, så det ser kanske lite lovande ut för kommande säsong.

Nästa spelar Örebro SK på onsdag den 4 mars borta mot Landskrona BoIS.

Matchfakta Örebro SK vs Djurgårdens IF

• 7 minuten mål Djurgården, Gustav Wikheim 0-1.
  • 53 minuten mål Örebro, Noel Milleskog 1-1.
  • 91 minuten mål Djurgården, Piotr Johansson 1-2.