Örebro SK kämpade ned BK Häcken

By on 12 maj, 2021
Arkivbild

Under onsdagen åkte Örebro SK till Göteborg för att ta sig an BK Häcken i den sjätte omgången av Allsvenskan 2021.

Detta var ett riktigt bottenmöte där Häcken låg sist och Örebro näst sist. Örebro vann senast mot Halmstad vilket var lagets första vinst för säsongen, Häcken hade fortfarande inte någon vinnit någon match men spelade oavgjort mot IFK Göteborg senast.

Det var Häcken som började klart bäst och det var även de som styrde spelet under stora delar av första halvleken och  skapade flera chanser medans Örebro hade svårt att hänga med och  i den 24 minuten blev Häcken tilldömda en straff som Alexander Jeremejeff kunde sätta till 1-0. Efter målet fortsatte Häcken att pressa på och fick  i den  38 minuten en frispark i farligt läge som Rasmus Lindgren kallt satte till 2-0. Mot slutet började Örebro komma tillbaks men halvleken slutade 2-0.

Örebro kom ut bättre i den andra halvleken och skapade några chanser, bortalaget fortsatte att jobba på och kunde i den 72 minuten reducera till 1-2 genom Agon Mehmeti. Örebros tryck fortsatte och nu vann man de flesta dueller och i den 82 minuten kunde Johan Mårtensson kvittera 2-2 med en fin vänster i bortre krysset. Nu var det full fart på Örebro och i en 84 minuten lyckades Deniz Hümmet efter att Häckens målvakt räddat tre gånger sätta ledningsmålet 3-2 för Örebro vilket också blev slutresultatet.

Det var en stark kämpa insats från Örebro att lyckas jaga ikapp de 2-0 som Häcken ledde med i halvtid, nu måste man se till att spela hela matcherna bättre för att kunna börja klättra i tabellen.

Matchen slutade BK Häcken 2-3 Örebro SK 1-0