Örebro SK klarade oavgjort mot AIK

By on 7 mars, 2022

Under måndagen åkte Örebro SK till Stockholm för att ta sig an AIK i den tredje omgången an Svenska cupen.

Örebro kom från en förlust senast mot Örgryte och hade innan det spelat oavgjort mot Eskilsminne. AIK å andra sidan hade vunnit båda sina tidigare cupmatcher och var redan klara för kvartsfinal.

AIK började första halvlek tufft och pressade Örebro som alt efter som föll lägre och lägre till den åttonde minuten då AIK kunde ta ledningen genom Sebastian Larsson. Efter den tuffa starten lyfte Örebro sitt spel och backlinje vilket lättade på AIK trycket, Örebro kunde sedan börja försöka skapa lägen. Men det blev inga fler mål i halvleken som slutade 1-0 till AIK.

Till den andra halvleken kom AIK in med ny energi och pressade åter Örebro, men med en kombination av bra försvar och tur lyckades freda sig. I den 78 minuten fick dock AIKs Mikael Lustig ett rätt kort efter att ha pratat sig till ett andra gult. Efter utvisningen vädrade Örebro vårluft och i den 87 minuten kunde Jake Larsson kvittera och 1-1. Efter målet satsade AIK allt för ett segermål, men Örebro höll emot och matchen slutade 1-1.

Jag tycker att den här matchen var ytterligare ett fall framåt för Örebro då man trots saknade spelare kunde ge AIK en match, det var så klart tur för Örebro med utvisningen men jag tycker att man visade upp ett disciplinerat spel. Man är enligt mig inte riktigt där man vill vara än inför Superettan premiären men det ser grymt mycket bättre ut nu än mot Örgryte senast, så det finns ett visst hopp för den här säsongen.