Örebro SK klarade oavgjort mot IF Elfsborg

By on 21 oktober, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog emot IF Elfsborg i den 28 omgången av Allsvenskan, en match som är viktigt trots tabelläge då det handlar om att om man hamnar på en åttonde plats och uppåt så får man en extra hemmamatch i Svenska Cupen, så lite fanns det att spela om.

ÖSK kom till match med två raka förluster i bagaget, de kom mot två riktigt formstarka lag Hammarby och AIK. Inget konstigt i det egentligen, Elfsborg kom till match med en förlust på åtta matcher i ryggen.

Matchen började Elfsborg bäst och visade upp bra kvalitéer, Örebro stod emot och hade ett visst överläge i bollinnehav. I den 14 minuten kom ett generalfel från hemmalagets sida i eget straffområde och Jonathan Levi i bortalaget kunde lätt dribbla till sig ett friläge, inga misstag där inte och 1-0 till Elfsborg. Efter målet var det bortalaget som var det mer kreativa laget, och skapade mest chanser. Desto mer tiden gick gick även tempot ner, något som gynnade Örebro.

I slutet av halvleken tryckte ÖSK på, i den 44 minuten låg laget på bra och Nordin Gerzic sköt bollen på en Elfsborgspelares arm. Spelaren stod i eget straffområde och domaren blåste straff, Jake Larsson klev fram för att förvalta den väl då han kvitterade till 1-1.

Sett över de 45 första minutrarna ska Örebro vara glada för oavgjort då Elfsborg vann både andra och tredjebollar, hemmalaget var inte riktigt med trots ett litet bollövertag med 51 mot 49 procent.

Elfsborg började bäst även i den andra halvleken och fick i den 51 minuten en straff som Jesper Karlsson la och Oscar Jansson räddade. Örebro tog sig in mer och mer i matchen och hade mot slutet flera riktigt bra chanser. I den 84 minuten fick Elfsborg sig tilldömt ytterligare en straff som Stefan Ishizaki satte till 2-1 för Elfsborg. I den 91 minuten slog Örebro en hög boll som Elfsborgs målvakt gick ut för at plocka men han tappade den och Johan Bertilsson kunde prickskuta in kvitteringen 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Detta var inte någon vidare match speciellt inte den första halvleken detta bättrade dock till sig till den andra halvleken vilken bjöd på betydligt bättre tempo och många fler chanser men samtidigt ett böljande spel. Det var också en märklig match på det viset att det utdömdes hela tre straffar. Klart bäst i Örebro var målvakten Oscar Jansson som räddade laget flera gånger.

Nästa spelar Örebro borta mot Djurgården måndagen den 28 oktober.

Matchen slutade Örebro SK 2 – 2 IF Elfsborg