Örebro SK klarade tre poäng mot Dalkurd

By on 16 juli, 2022

Under lördagen åkte Örebro SK till Borlänge för att at sig an Dalkurd FF i den 14 omgången av Superettan 2022. En även om det börjar kännas tjatigt måste match.

Örebro kom från en oavgjord match hemma mot Trelleborg, denna dag hade man både Erik Björdahl och Jacke Larsson avstängda. Dalkurd å andra sidan förlorade senast mot Brommapojkarna med hela 5-0.

Örebro började den första halvleken bra även om Dalkurd hade mycket boll, i den femte minuten kunde Kevin Walker nicka in 0-1 för hemmalaget. Efter målet fortsatte Örebro att spela bra och Dalkurd hade svårt att få till några farligheter. I den 14 minuten kunde Noel Milleskog sätta 2-2 efter att snyggt ha vänt upp snyggt utanför Dalkurds straffområde och tryckt in sitt avslut lågt vid högra stolpen. Efter målet blev det lite bättre fart på hemmalaget som kom till flera bra lägen men där avsluten saknade precision. Men det blev inga fler mål och Örebro kunde gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning.

I den andra halvleken var det Dalkurd som började med det bästa spelet och kunde pressa Örebro, men till skillnad från den första halvleken kunde bortalaget hålla ihop sitt försvarsspel bättre och inte släppa till så många chanser. Större delen av halvleken såg ut så att Dalkurd hade bollen medans Örebro försvarade sig och kom upp i kontringar, mot slutet forcerade Dalkurd för en reducering, men Örebro höll tätt och vann med 2-0.

En ganska bra match för Örebro över 90 minuter men jag tror inte att det hade hållit mot ett bättre lag. Men om laget nu kan bygga vidare på det offensiva spelet man presterade så kanske vi kan få se fler ljusglimtar. Jag måste dock tillägga att i den första halvleken är det William Eskelinen som räddar laget och ledningen med några riktigt bra räddningar.

Nästa match spelar Örebro SK söndagen den 24 Juli hemma på Behrn Arena mot Utsiktens BK.

Matchen slutade Örebro SK 2 – Dalkurd FF 0.