Örebro SK nollade AFC Eskilstuna på Behrn Arena

By on 23 maj, 2022

Under måndagen tog Örebro SK emot AFC Eskilstuna hemma på Behrn Arena i den nionde omgången av Allsvenskan 2022.

Örebro spelade senast oavgjort borta mot Skövde och behövde nu komma tillbaks till trepoängarna för att avancera från sin niondeplats i tabellen. Eskilstuna förlorade senast mot Norrby behövde vinna för att hålla sig kvar på sin tredjeplats.

Det var Eskilstuna som började den första halvleken bäst och pressade stundtals Örebro. Örebro å andra sidan lyckades komma upp i några kontringar, men inget av lagen lyckades skapa några vidare chanser. Hemmalaget jobbade sig in i matchen och fick ett större och större bollinnehav, i den 33 minuten fick också Örebro en riktigt bra chans då Daniel Gustafsson fick till ett fint skott som dock målvakten räddade. Efter chansen fortsatte Örebro att ha mer tid med bollen men Eskilstuna kom upp på ett par fina omställningar men inga riktiga farligheter. I slutminuten av halvleken hade Örebro sin bästa chans dittills då Erik Bjöndahl nickade strax utanför efter en hörna. Halvleken slutade dock 0-0.

Örebro började den andra halvleken betydligt mycket bättre än den första och pressade Eskilstuna så att man fick till en hörna där Vincent Thill kunde sätta 1-0 till hemmalaget. Efter målet fortsatte Örebro att pressa och Eskilstuna var klart stressade. Borta laget lugnade efter en stund ned sig och började jaga en kvittering, men trots att man kom till bra lägen så saknade avsluten kvalitet. Mot slutet av matchen öppnade spelet upp sig något men även om Eskilstuna jagade så var det Örebro som skapade chanserna och i första övertidsminuten kom Jake Larsson fri, men Eskilstunas målvakt räddade. Trots Eskilstunas slutspurt så blev det inga fler mål och Örebro vann med 1-0.

Örebro gjorde en ganska bra match sett över 90 minuter men de första 30 minutrarna är inte acceptabla, det får inte ta så här lång tid för laget att komma igång. Det positiva under hela matchen var försvarsspelet där man gjorde det svårt för Eskilstuna och stängde ned deras ingångar i egna straffområdet. Kan man nu fortsätta med försvarsspelet och samtidigt komma in i matcherna lite snabbare så ser det ganska lovande ut.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 29 maj hemma mot IF Brommapojkarna.

Matchen slutade Örebro SK 1 – AFC Eskilstuna 0.