Örebro SK spelade 0-0 i premiären

By on 3 april, 2023

Det var dags för premiär för Superettan 2023 och Örebro SK mötte Jönköping Södra på bortaplan.

Det blev en jämn och tight match där båda lagen ville få med sig tre poäng hem.

Den första halvleken blev ganska trevande när båda lagen kände på varandra och det skapades inte speciellt mycket från något av lagen men varsitt läge blev det.

Jönköping kom ut till den andra halvleken med betydligt mycket bättre självförtroende och pressade Örebro som fick det jobbigt till en början. I den 56 minuten bytte Örebro in Jake Larsson och fick därigenom en vändning i spelet, nu började man skapa chanser och under cirka tio minuter hade Örebro större delen av spelet. Spelet jämnade dock åter ut sig och lagen bytte chanser dock utan att det blev några mål och matchen slutade 0-0.

Man kan inte säga att det blev någon dröm premiär för Örebro, men å andra sidan inte heller någon mardröms premiär som förra säsongen. Nu är premiären och premiärnerverna överstökade och det blev fortfarande en poäng med hem så nu är det bara att ta nya tag på söndag den 9 april då man möter Östersunds IK hemma på Behrn Arena.