Örebro SK spelade oavgjort mot Trelleborgs FF

By on 12 juli, 2022

Under tisdagen tog Örebro SK emot Trelleborgs FF hemma på Behrn Arena i den 13 omgången av Superettan 2022.

Örebro kom till match med tre raka förluster och hade verkligen kniven mot strupen att prestera poäng. Trelleborg å andra sidan hade vunnit sina två senaste matcher och var i en uppåtgående formkurva.

Örebro började den första halvleken bäst och skapade snabbt några vassa chanser och i den sjunde minuten kunde Erik Björndahl nicka in 1-0 på en hörna från Kevin Walker. Efter målet blev det lite bättre fart under fötterna på Trelleborg och man fick till ett par lägen, men sen tog Örebro åter över spelet. Trelleborg hade inte speciellt mycket att säga till om, men i den 26 minuten ledde ett misstag i försvaret till att bortalaget kunde kvittera 1-1. Efter kvitteringen var spelet ganska jämnt men där Örebro ändå hade de vassaste chanserna, i den 45 minuten hade hemmalaget en jättechans att återta ledningen när Ahmed Yasin nickade bollen i ribban på en hörna. Men det blev inga fler mål och halvleken slutade 1-1.

Den andra halvleken började jämnt med en viss spelfördel för Örebro, men i den 52 minuten kunde Trelleborg ta ledningen 1-2 efter ytterligare en försvarsmiss från hemmalaget. Men hemmalaget gav inte upp och i den 58 minuten kunde Victor Mpindi kvittera efter en frispark från vänster av Kevin Walker 2-2. Nu jagade båda lagen ett segermål med flera chanser åt båda hållen dock med en övervikt för Trelleborg som under slutminutrarna hade ett par riktigt vassa avslut på mål. Matchen slutade dock 2-2 ett ganska rättvist resultat.

En ganska bra match för Örebro och även om man borde i alla fall gjort åtminstone ett mål till med tanke på chanserna. Det som inte var så bra var de försvarsmissar som ledde fram till båda Trelleborgsmålen, bland annat ett räknefel från backarna. Nu måste man göra något åt de missarna, för övrigt ser försvarsspelet nämligen ganska bra ut där man gör det svårt för Trelleborg att komma in i straffområdet. Nu väntar Dalkurd FF borta på lördag den 16 juli ytterligare ett lag man måste slå om man inte snart kommer börja falla i tabellen igen.

Matchen slutade Örebro SK 2 – Trelleborgs FF 2.