Örebro SK spelade tredje 0-0 matchen för säsongen

By on 16 maj, 2023

Under tisdagen tog Örebro SK emot Örgryte IS hemma på Behrn Arena för den sjunde omgången av Superettan 2023.

Örebro som vann senast mot Skövde AIK hade nu två vinster på raken. Örgryte å andra sidan spelade oavgjort senast och väntade fortfarande på sin första vinst.

Inledningen av den första halvleken var ganska jämn där båda lagen jobbade för att bryta igenom, det var dock Örgryte som hade de vassaste chanserna. Örgryte tog sedan över mer och mer av spelet. Örebro lyckades dock att hålla emot och första halvlek slutade 0-0.

Örebro inledde den andra halvleken bäst med ett par riktigt vassa chanser. Dock hade Örebro svårt att få till sina anfall och då speciellt avsluten, hemmalaget försvar fungerade dock bra och Örgryte kom inte till några riktiga målchanser. Trots hård kamp blev även den andra halvleken mållös så matchen slutade 0-0.

En ganska händelserik match för att vara en 0-0 match. Örebro fortsätter med sitt fina försvarsspel och där vill jag lyfta fram Nasiru Moro som verkligen klivit fram som den trygga stöttepelaren i försvaret. Nu måste man skruva på anfallet och få upp farten i omställningarna så det inte stannas och väntas in när man går.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 20 maj borta mot Lanskrona BoIS.