Örebro SK spräckte målnollan mot ACF Eskilstuna

By on 12 april, 2019
Arkivbild.

Efter två raka förlustmatcher och ett bedrövligt spel mot Djurgården i hemmapremiären så var det dags för Örebro SK att bege sig till Tunavallen för att i den tredje omgången av Allsvenskan 2019 ta sig an AFC Eskilstuna som även de förlorade senast då mot Sirius, dock slog man IFK Göteborg i premiären.

Örebro började matchen bra och skapade några chanser men den vassaste chansen fick Eskilstuna i den nionde minuten då Denni Avdic avlossade ett skarpt skott som Oscar Jansson får göra en kvalificerad räddning på. I den 14 minuten tvingades Eskilstuna till två byten då både Jose Leon och Jesper Björkman skadats, in kom istället Mehmed Dresevic och Artem Rakhmanov. Örebro fortsatte att vara det laget som hade störst bollinnehav och höll mycket av spelet på Eskilstunas planhalva men det var AFC som hade de bästa chanserna i en halvlek med ganska lågt tempo.

Till andra halvlek bytte Örebro ut Johan Mårtensson och in kom Johan Bertilsson, ett klart offensivt byte och i den 52 minuten bytte Eskilstuna ut Denni Avdic efter känning baksida lår och in kom Ivan Bobko. Spelet i början av andra halvlek kändes jämnare och Eskilstuna flyttade upp sina positioner och bollinnehavet jämnade ut sig samtidigt som tempot sjönk ytterligare. Örebro skapade i mitten av halvleken några riktigt vassa chanser som Kevin Wright låg bakom, men det var i den 66 minuten som Carlos Strandberg satte sitt först mål för Örebro och 1-0 för Örebro efter ett fint samarbete mellan Strandberg och Bertilsson. I den 79 minuten kvitterade Eskilstuna genom Samuel Nnamani som nickar in 1-1. I den 86 minuten gick Daniel Björkman ut och in kom Michael Omoh för Örebro. Örebro laddade rejält mot slutet och fick ytterligare några bra chanser men matchen slutade 1-1.

Örebro gjorde en klart bättre match än senast mot Djurgården och framför allt var Carlos Strandberg mycket bättre, dock kändes tempot ganska lågt. Det var skönt med poäng och att man spräckte målnollan i årets allsvenska.

Nästa match är hemma fredagen den 19 April mot AIK på Behrn Arena och då får vi se om Örebro kan fortsätta bygga på det vi såg idag.

Matchen slutade AFC Eskilstuna 1 – Örebro SK 1.