Örebro SK tappade 2–0 ledning hemma mot Elfsborg

By on 5 augusti, 2017

Örebro SK tog idag emot Elfsborg hemma på Behrn Arena för ett möte i mitten av allsvenskan.

Det var Örebro som började starkast med en kraftfull offensive och efter bara 9 minuter klev Johan Mårtensson fram och klippte till bollen då den kom ut till honom efter att Sema fightats med två Elfsborgsspelare i straffområdet 1–0 var ett faktum.

Men cirka 20 minuter in i matchen började Elfsborg att ta över bollinnehavet dock utan att producera speciellt många chanser.

Istället blev det dömt straff för Örebro, detta efter en hands situation i Elfsborgs straffområde. Nahir Besara klev fram och gjorde det han skulle 2–0 var ett faktum i den 45:e minuten.

Detta avslutade första halvleken.

Andra halvleken fortsatte på samma sätt som första och jag måste säga att tempot i den här matchen var inget att jubla över.

I den 48:e minuten så föll Elfsborgs Simon Lundvall i Örebros straffområde efter en duell med Michael Omoh. Issam Jebali gjorde inga misstag och 2–0 reduceringen var ett faktum.

Spelet böljade sedan en del fram och tillbaka där jag ändå tycker att Örebro hade de vassare chanserna.

I den 80:e minuten var det åter dags för Issam Jebali som klippte in sitt andra mål för kvällen och en kvittering till 2–2.

Detta var det sista som hände under matchen även om Örebro verkligen satsade på ett segermål så höll Elfsborg igen och matchen slutade oavgjort.

Som jag ser det så lyckades Elfsborg med att dra ned Örebros tempo och på det sättet göra det svårt för både Kennedy och Omoh, så här häller det för Örebro att inte låta detta hända.

Nu väntar närmast Jönköping Södra borta den 30/8 innan man tar emot Hammarby för nästa hemma match den 21/8.