Örebro SK tog en poäng i hemmapremiären

By on 7 april, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Under lördagen var det dags för hemmapremiär i allsvenskan för Örebro SK då man tog emot IFK Norrköping på Behrn Arena, och dagen till ära visade sig vädret från sin bästa sida med riktigt skön värme.

Örebro började bra med bra tryck i anfallsspelet och jag måste säga att det såg mycket bra ut, det var Örebro som hade de vassaste chanserna och ärligt talat var det inte många av Norrköpings chanser som var speciell bra. Trotts detta lyckades man inte att göra mål och Norrköping arbetade sig sakta in i matchen.

Till andra halvlek tog Norrköping med sig det bra spel som man presterat i slutet av den första halvleken och började pressa Örebro direkt från start, något som gav resultat och i den 47e minuten klippte Ian Smith till på Kalle Holmbergs inlägg och 0 – 1 var ett faktum.

Efter detta fick Örebro jobba på att försvara sig vilket man gjorde bra, man började också sakta att jobba sig tillbaka in i matchen och i 84 minuten så klippte Filip Rogic till och räddade ett poäng till Örebro när han satte bollen Norrköpingsmålet, 1 – 1 vilket och blev slutresultatet i matchen.

Detta var en inte allt för upphetsande match att titta på men det såg ändå bättre ut än i matchen mot Sundsvall så till nästa match hoppas jag få se ett lag som verkligen blivit av med vinterrosten.

Nu har Örebro spelat två matcher i årets allsvenska och man har så här långt skrapat ihop två poäng med två oavgjorda matcher och jag ställer mig fortfarande frågan ”Vem skall göra målen?”, för idag känns det inte som om laget har någon naturlig målgörare. Försvaret ser bättre ut än på många år och det känns bra men gör man inga mål kan man inte vinna några matcher så detta är något man måste reda ut.

Nu ser vi fram mot nästa hemma match mot AIK den 18/4, dock spelar man borta mot Trelleborg borta på fredag den 13/4 klockan 19:00.