Örebro SK tog första trepoängaren

By on 8 maj, 2021

Under lördagen tog Örebro SK emot Halmstads BK hemma på Behrn Arena för den femte omgången av Allsvenskan 2021.

Örebro hade inte börjat säsongen särskiljt bra och jagade fortfarande första målet och första vinsten, man saknade också Daniel Björnquist som hade ryggproblem och Taha Ali var sjuk. Halmstad hade också skadebekymmer i laget där Dusan Djuric hade fått en låsning i ryggen, Halmstad hade inför matchen en vinst hemma mot Häcken.

Den första halvleken bjöd inte på något skönspel, spelet kändes tempofattigt och man fick ingen riktig känsla för vilken spelidé lagen hade. Dock lyckades båda lagen få till några ganska farliga där Jake Larsson fick det bästa läget för Örebro men där avslutet inte blev som han tänkt sig. Känslan efter första halvlek var en fråga om något av lagen vågade vinna, halvleken slutade 0-0.

Den andra halvleken började med ett något bättre tempo från båda lagen och ett spel som var lite mer organiserat, detta bar frukt för Örebro i den 48 minuten då Erik Björndahl lyckades kämpa till sig bollen på Halmstads kortsida och fick bollen till Seger som kunde lägga in bollen till Deniz Hümmet som säkert kunde sätta den i mål 1-0 till Örebro. Efter målet satsade Halmstad fullt framåt samtidigt som Örebro backade hem och satsade på kontringar, detta ledde till en ganska ensidig matchbild där Halmstad försökte få bollen på Örebros mål medan Örebro mest slog ifrån sig. Detta lyckades och Örebro vann matchen med 1-0 och bröt där med både måltorkan och vinst avsaknaden.

Jag skulle ljuga om jag sa att det var en bra match som Örebro presterade men jag hoppas verkligen att dagens vinst kan ge laget lite mer självförtroende och att man kan få igång målproduktionen. Bra i alla fall att man tog tre poäng och vi hoppas på fler.

Nästa match spelar Örebro SK den 12 Maj borta mot BK Häcken.

Matchen slutade Örebro SK 1-0 Halmstads BK