Örebro SK tog med sig en poäng från Skövde

By on 18 maj, 2022

Under onsdagen tog Örebro SK sig an Skövde AIK på bortaplan i den åttonde omgången av Superettan 2022.

Örebro som vann senast hemma mot Öster har känts som om de varit på gång ett par matcher nu och jagade vinst för att kunna hänga på topplagen. Skövde som börjat säsongen bra förlorade senast mot Dalkurd och jagade nu poäng för att hålla kvar eller kanske förbättra sin femteplats i tabellen.

Den första halvleken blev en ganska svängig historia där Örebro var bollförande i stora delar, men där Skövde kom upp i kontringar samt spelade på fasta situationer där deras långa inkast stack ut. Eftersom hemmalaget la så mycket fokus på de fasta situationerna kom aldrig Örebro upp i tempo och den första halvleken slutade 0-0.

Även den andra halvleken blev ganska blek där inget av lagen skapade några vassare chanser, Skövde fortsatte sitt spel på fasta chanser men varken hemma eller bortalaget presterade något vidare spel. Matchen slutade 0-0 .

Jag tycker att Örebro gjorde en ganska blek match där inget av lagen presterade något vidare spel, och 3-2 i skott på mål gör ju ingen glad. Örebro måste lära sig att spela mot sämre lag och inte som idag gå ned sig och börja spela deras spel, för det klarar man inte av. Nu gäller det att börja sträcka upp sig och ta kommandot på riktigt i dylika matcher.

Nästa match spelar Örebro SK på måndag den 23 maj hemma på Behrn Arena mot AFC Eskilstuna.

Matchen slutade Skövde AIK 0 – Örebro SK 0.