By on 2 april, 2018
Arkivbild.

Det var dags för allsvensk premiär och Örebro SK åkte till ett snöigt Sundsvall för att ta sig an GIF Sundsvall, detta var en mycket viktig match för båda lagen som båda ville ha en bra start på säsongen.

GIF Sundsvall har till i år värvat flera spanska spelare till denna säsong och lagom till premiären blev även Örebro bekanta Maic Sema spelklar för klubben.

I första halvlek kände lagen på varandra med ett fåtal chanser för båda lagen, dock tycker jag att Örebros försvar såg disciplinerat ut och man höll koll på motståndarna även i kontringssituationer. Örebro hade de hetaste chanserna och störst bollinnehavet men första halvlek slutade 0 – 0.

Den Andra halvleken började något öppnare än den första då det kändes som om Sundsvall tog ett steg fram och tog för sig lite mer, dock fortsatte Örebros försvar med sitt fina metodiska försvar och lyckades avväpna Sundsvallsoffensiv.

Det syntes att det var premiär för inget av lagen kändes som om de var riktigt uppe i matchtempo och att timingen i bollmotaget inte riktigt satt där, detta var mycket tydligt hos Kennedy Igboananike som verkligen inte fick till det idag.

Halvleken och matchen slutar 0 – 0 och jag tror att båda lagen är ganska nöjda med det.

En rolig sak var att Simon Amin som Örebro värvat från Karlslunds IF fick göra allsvensk premiär 78:43 in i andra halvlek och han fick presentera sig relativt omedelbart då han satte bollen i Sundsvalls nät, detta mål dömdes dock bort då bollen var över kortlinjen i ett tidigare skede.

Det positiva med matchen är att försvaret ser riktigt bra ut och arbetar mer metodiskt än förra säsongen men den fråga jag ställer mig är vem som skall göra målen i år.