Örebro SK tog tre poäng mot Helsingborgs IF

By on 25 oktober, 2020

Under Söndagen tog Örebro SK emot Helsingborgs IF för den 25 omgången av allsvenskan 2020.

Örebro kom senast från en förlust mot Falkenberg, Helsingborg å andra sidan spelade oavgjort mot Häcken. Det var dessutom Nordin Gerzic 300 match i ÖSK tröjan.

I den första började Örebro bäst och tog genom Rasmus Karjalainen ledningen i den 13 minuten. Efter målet fortsatte Örebro att pressa på och fick i den 24 minuten åter utdelning genom Nahir Besara och 2-0 till Örebro. Nu vaknade Helsingborg till och lyfte upp sitt spel vilket i den 27 minuten bar frukt och de kunde reducera till 2-1 genom Anthony van den Hurk. I och med målet fick Helsingborg ny energi och man fortsatte att pressa Örebro men man fick inget resultat av pressen så Örebro kunde gå till halvtidsvila med en ledning.

Örebro kom ut starkare i den andra halvleken än avslutningen av den första och lyckades hålla tillbaks Helsingborg, matchen var ganska jämn med ett lätt övertag för Örebro, i den 82 minuten blev Nahir Besara neddragen i offensivt straffområde och Örebro fick en straff vilken Besara slog i mål och utökade Örebros ledning till 3-1. Helsingborg satsade nu allt framåt och fick i den 89 minuten en frispark i farligt läge utan för straffområdet och Max Svensson slog den fint och satte reduceringen till 3-2. Efter målet satsade Helsingborg allt framåt för att få till en kvittering men Örebro stod emot och matchen slutade 3-2 till Örebro.

Detta var en ganska bra match från Örebros sida och jag gillade att man satsade framåt och att det gav resultat. Det var också roligt att se Nahir Besara vara inblandad i samtliga mål, en assist och två mål, jag måste säga att han gjort en riktigt bra säsong 2020.

Nästa match spelar Örebro SK borta mot IFK Göteborg Söndagen den 1 November.

Matchen slutade Örebro SK 3-1 Helsingborgs IF