Örebro SK tog tre sköna poäng i Östersund

By on 20 maj, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK åkte under måndagen den 20 maj för att ta sig an Östersunds FK i den tionde omgången av Allsvenskan 2019. Östersund som inför matchen fått tillägg till sin redan långa skadelista, Örebro hade också Michael Almbäck skadad efter matchen mot Norrköping.

Det var Östersund som tog tag i taktpinnen och var det dominerande laget i början av första halvlek. I den nionde minuten bytte Örebro ut Daniel Björnkvist på grund av skada och in kom Simon Amin. Örebro hade i den 13 minuten en jätte chans när Simon Amin hade öppet mål men missade. Östersund var laget som dominerade bollinnehavet men Örebro jobbade sig in i matchen och i den 28 minuten satte Johan Bertilsson ledningsmålet 1-0 för Örebro. Efter målet fick Örebro lite mer energi och spelet såg bättre ut på alla fronter, i den 44 minuten utökade Örebro sin ledning till 2-0 genom Carlos Strandberg efter en rörig situation. Halvleken slutar 2-0 till Örebro och där med var måltorkan i första halvlek avslutad.

Inför den andra halvleken bytte Östersund ut Jamie Hopcutt och in kom Alhajl Gero. Örebro började andra halvlek bra men Östersund kom i farliga kontringar och i den 47 minuten fick Östersund ett jätteläge där Oscar Jansson gjorde en fantomräddning samt i den 53 minuten då sköt Alhaji Gero i stolpen. I den 58 minuten var det då dags och Östersund reducerade genom Dino Islamovic 1-2 för Östersund. I den 69 minuten bytte Örebro ut Martin Lorentzon och in kom Daniel Björkman. Efter att Östersund pressat Örebro hårt och haft tre mycket vassa chanser där Oscar Jansson visat sin klass så slog Jake Larsson in 3-1 för Örebro och det såg tungt ut för Östersund. I den 80 minuten bytte Örebro ut Albin Granlund och in kom Viktor Prodell. I den 87 minuten skadades en Örebro spelare och man fick avsluta matchen med endast tio spelare på planen. i den 90 minuten bytte Östersund ut Ronald Mukiibi och in kom Sam Mensiro. Trots att Östersund pressade på ordentligt mot slutet så försvarade sig Örebro bra och matchen slutade 3-1 till Örebro.

Det var skönt med en vinst och framför allt få se ett bra spel från Örebros sida och det var verkligen ett helt annat lag än det vi såg mot Norrköping. Dessutom lyckades man att spräcka mål nollan i den första halvleken, så nu håller vi tummarna för att man kan ta med sig detta spel till nästa match.

Nästa match spelar man hemma mot Sirius måndagen den 27 Maj.