Örebro SK tog tre viktiga poäng hemma mot Sirius

By on 29 maj, 2017

Örebro SK tog emot IK Sirius FK i den elfte omgången av Allsvenskan, Örebro som är i behov av poäng då Halmstad tog in tre poäng och i dagsläget ligger precis bakom ÖSK  i tabellen.

Örebro hade mest bollinnehav fram till halva första, sen kom Sirius in i matchen och var i den 25 minuten riktigt nära att ta ledningen. Men det var Örebro som tog ledningen i den 30 minuten genom Kennedy Igboananike som dök och nickade in bollen riktigt snyggt, 1-0 till hemmalaget.

I den 42 minuten studsade oturligt bollen upp på handen på en Örebroare i eget straffområde och domaren dömde straff till Sirius, en straff som ÖSK-målvakten Oscar Jansson räddade.

Första halvlek slutade 1-0 till ÖSK, en halvlek som helt klart gick i hemmalagets tecken främst tack vare Kennedy Igboananike som var den främste aktören.

Det var Sirius som var närmast i början av den andra halvlek genom en nick som ÖSK-målvakten Oscar Jansson kunde ta, chansen uppstod tack vare ett svagt hemmaförsvar. ÖSK gick upp till en 2-0 ledning i den 57 minuten, målet gjordes av Johan Mårtensson.

Örebromålvakten Oscar Jansson stod i den 68 minuten för en jätteräddning, för att åka på rejäl smäll i momentet efter rakt i ansiktet men kunde spela vidare.

I den 84 minuten fick Siriusspelaren Niklas Busch Thor kliva av på grund av skada, eftersom Sirius hade gjort alla sina byten fick de fortsätta med tio spelare.

Sirius gick fram till 1-2 på frispark genom Jesper Arvidsson, Sirius kom inte närmare än så och hemmalaget kunde hålla undan.

Stor hjälte i ÖSK är målvakten Oscar Jansson tillsammans med en spelglad Kennedy Igboananike.

Örebro SK hade inför kvällens vinst inte vunnit på de senaste sju matcherna, den senaste vinsten var mot Östersund 16 april. Tack vare kvällens vinst tog sig Örebro förbi Sundsvall och är nu uppe på en tolfte plats, med enbart två poäng upp till J-Södra som har 14 poäng.

I nästa omgång 3 juni, åker Örebro SK till Kalmar och har vid vinst där chansen att ytterligare öka avståndet ner till nedflyttningsstrecket.