Örebro SK tog tre viktiga poäng på Behrn Arena

By on 1 oktober, 2017

Örebro SK tog emot Kalmar FF som kom till Behrn Arena med 6 raka matcher utan förlust i bagaget, ett Kalmar som jagar bakom ÖSK i nedre delen av tabellen.

Första halvleken var en jämn tillställning med ett jämnt bollinnehav, närmast i början var Nahir Besara med en boll i stolpen i den åttonde minuten. Kalmar tog tag spelet efter ca 15 minuter och pressade på utan att få till ett bra avslut, närmast var Stefan Larsson som kom fri men sköt utanför i 25 minuten.

ÖSK behöll lugnet och kunde hålla boll mer, lät den gå genom laget och till sist kunde Kennedy Igboananike göra 1-0 till ÖSK efter en fast situation i den 44 minuten genom en frispark.

Andra halvlek kunde örebro hålla undan Kalmar som inte skapade någty av värde Brendan, närmast i iden andra var Heins-Ike som brände ett jätteläge i den 60 minuten efter en frispelning av Igboananike. Kalmar gjorde ett trippelbyte i den 77 minuten som inte gav utdelning, och det var hemmalaget som tog tre viktiga poäng.

Örebro SK hade innan dagens match mot Kalmar vunnit de tre senaste mötena lagen sinsemellan, det var Örebro som kunde utöka den sviten och kunde genom vinsten gå upp till en sjunde plats med elva poäng ner till kvalplacering.

Örebro SK – Kalmar FF 1-0.