Örebro SK tog ytterligare en vinst

By on 1 oktober, 2022

Under lördagen tog sig Örebro SK an AFC Eskilstuna i den 25 omgången av Superettan 2022.

Örebro vann senast hemma mot Västerås med 5-2 trots att man inte gjorde någon helgjuten insats, nu var man tvungna spinna vidare på detta. Eskilstuna förlorade senast med 4-0 borta mot Skövde AIF. Tydligen hade vakmästaren gjort någon rengöring som gjorde att granulatet saknades i konstgräsplanen och gjorde den något långsammare.

Den första halvleken började ganska ganska jämnt, men Örebro tog sakta över spelet och efter en bra sekvens där man bet sig fast i Eskilstunas straffområde så kunde Daniel Björquist sätta 0-1 i den 23 minuten på en retur. Efter målet kändes det som om att Örebro slog av något på tempot och spelet blev jämnare, Eskilstuna hade dock svårt att komma till avslut. Båda lagen skapade dock en del chanser men första halvlek slutade 1-0 till Örebro.

Spelet var fortsatt jämnt i inledningen av den andra halvleken började jämnt, men snart började Eskilstuna öka på försöken till kvittering. Eskilstuna skapade nu flera farliga chanser, men William Eskelinen spelade bra i Örebro målet och gjorde flera kvalificerade räddningar. Det märktes att Eskilstuna var mer intresserade av att spela fotboll än Örebro som var ganska nöjda med resultatet. Mot slutet satsade Eskilstuna allt framåt men slarvade med bollen i flera lägen och skapade egentligen bara ett bra läge, så Örebro vann matchen med 1-0.

En helt okej match från Örebros sida där man lyckas att ta vara på sina chanser och genom att bjuda på farliga omställningar så att Eskilstuna inte kunde slappna av. Dessutom gjorde William Eskelinen en mycket bra insats vilket säkrade vinsten. Örebro gick nu upp på en sjundeplats och om Västerås vinner sin match denna omgång så har man nio poäng ner till kvalplats så det börjar se ut som om laget får spela i Superettan även nästa säsong.

Nästa match spelar Örebro SK måndagen den 10 oktober mot Dalkurd FF hemma på Behrn Arena.

Matchen slutade AFC Eskilstuna 0 – Örebro SK 1.